Ρεζίλι μικρός μαθητής για 0,70 λεπτά από οδηγό της ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Ένα απίστευτο και μαζί απαράδεκτο περιστατικό, έζησαν χθες βράδυ επιβάτες λεωφορείου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ στη γραμμή πόλεως 6.

Πρωταγωνιστής και θύμα σκληρότητας της οδηγού ένα μικρό αγόρι μαθητής δημοτικού σχολείου που έκανε το λάθος να επιβιβαστεί στο λεωφορείο μόνο με την ειδική κάρτα που έχουν τα παιδιά και τους δίνει το δικαίωμα να ταξιδεύουν δωρεάν.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, η δωρεάν μετακίνηση του εκάστοτε μαθητή και κατόχου της κάρτας είναι το πρωί για τη μετάβαση και το μεσημέρι για την επιστροφή από το σχολείο. Για τις μετακινήσεις τις απογευματινές ώρες οι κάτοχοι των καρτών μαθητές θα πρέπει να πληρώνουν στον οδηγό το μισό εισιτήριο, δηλαδή, 0,70 λεπτά για τη μετάβαση και άλλα τόσα για την επιστροφή από τα φροντιστήρια.
Ο μικρός μαθητής είτε μπερδεύτηκε ή απλά δεν είχε χρήματα μαζί του για την εφαρμογή του κανονισμού.
Η οδηγός που ήταν βάρδια εκείνη την ώρα όταν ο μικρός μαθητής επιβιβάστηκε από στάση στη συνοικία του Αγίου Ιωάννου εξανέστη στη θέα της … κάρτας.
” Τι είναι αυτά.Δεν γνωρίζεις ότι πρέπει να πληρώσεις μισό εισιτήριο; Δεν ισχύει αυτή την ώρα η δωρεάν μετακίνηση”, είπε αγριεμένη στο παιδί.
Ο μικρός μαθητής άλλαξε “χίλια” χρώματα κατά τη λαϊκή έκφραση και άρχισε να ψελλίζει ότι γνώριζε για την ισχύ της κάρτας του μπροστά στους υπόλοιπους επιβάτες που είχαν μείνει άναυδοι από το περιστατικό και αηδιασμένοι από την επιμονή της οδηγού για την απώλεια των 0,70 λεπτών, από το ταμείο της.
Η διένεξη συνεχίστηκε με το παιδί να βρίσκεται σε ολοένα και πιο δύσκολη θέση και την οδηγό να επιμένει για το δίκαιο της και τον κανονισμό της επιχείρησης.
Για να αποφευχθούν τα χειρότερα πολλοί επιβάτες προσφέρθηκαν όπως κάνουν πάντα όταν ηλικιωμένοι και παιδιά βρεθούν σε αυτή τη θέση , να πληρώσουν το εισιτήριο και να μπορέσει το παιδί να μεταβεί στο σημείο που ήθελε. Η οδηγός συνέχισε να φωνάζει και τελικά το παιδί ντροπιασμένο κατέβηκε από το λεωφορείο και συνέχισε πεζό μέσα στη νύχτα το δρόμο του μέχρι τον προορισμό του , που δεν ήταν και πολύ κοντά .
Το χειρότερο από όλα είναι πως ακόμα και όταν το παιδί κατέβηκε από το λεωφορείο η οδηγός συνέχισε να ωρυεται για τον κανονισμό.
” Ορίστε κάτι τέτοια χαλάνε την πιάτσα. Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει σύστημα ελέγχου για τα εισιτήρια στην επιχείρηση είπε”, δίνοντας χαριστική βολή στη λογική των επιβατών που ανέχτηκαν τη σκληρότητα και την αναλγησία σε ένα μικρό αγόρι που ήθελε να πάει στο φροντιστήριο του έστω και μόνο με την μαθητική του κάρτα.
Ο μικρός μαθητής παίρνει τακτικά το συγκεκριμένο λεωφορείο είτε μαζί με τη μητέρα του τα πρωινά ή μόνος όταν εκείνη εργάζεται.
Το παιδί είναι πάντα η χαρά των επιβατών με τα παιχνίδια και τα αστεία του ειδικά όταν κάνει ότι ξεχνάει τη στάση πριν το σπίτι του.
Είναι κρίμα ένα τέτοιο ντροπιαστικό περιστατικό  να του στερήσει τη χαρά και το χαμόγελο.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου