Πρωταθλητές του σεξ τα καλαμάρια


Η ζωή του δεν διαρκεί πάνω από ένα χρόνο αλλά οι σεξουλικές του επαφές υπερβαίνουν τις 3 ώρες...
Μάλιστα, εξαντλημένο από τον τρίωρο μαραθώνιο μετά δυσκολεύεται να κουνηθεί με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύκολο θήραμα για τους θηρευτές του.

Αυτή η εξάντληση διαρκεί έως και μισή ώρα μετά το σεξ, διάστημα κρίσιμο για την επιβίωσή του.

Το καλαμάρι με την επιστημονική ονομασία Euprymna tasmanica ζει στη νότια ακτή της Αυστραλίας και απασχόλησε τους επιστήμονες λόγω της μαραθώνιας επίδοσής του στο σεξ.

Τα αρσενικά μπορούν να ζευγαρώσουν μόλις τους τέσσερις από τους 12 μήνες ζωής τους και έτσι δεν χάνουν καμία ευκαιρία. Μόλις δουν θηλυκό, του επιτίθενται, του κάνουν «κεφαλοκλείδωμα» και του μεταφέρουν το σπέρμα τους επί τρεις ώρες. Σε αυτό το διάστημα, ρίχνουν μελάνι γύρω τους για να θολώσουν τα νερά και να μην τα βλέπουν οι εχθροί.

Μετά την ερωτική πράξη και τα δύο είναι τόσο κουρασμένα που κρύβονται στην άμμο μέχρι να συνέρθουν για να αποφύγουν τους εχθρούς τους. Έπειτα το καθένα παίρνει τον δρόμο του. Την περίοδο που μπορούν να ζευγαρώσουν τα αρσενικά, το κάνουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Τα καλαμάρια αυτά φτάνουν τα επτά εκατοστά σε μήκος. Κινούνται τη νύχτα και αλλάζουν χρώμα για να προστατευτούν από άλλα ψάρια και χταπόδια, που τα τρώνε.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα καλαμάρια σε μεγάλες δεξαμενές υποβάλλοντάς τα σε τεστ κοπώσεως πριν και μετά το σεξ. Μετά το σεξ η αντοχή τους και η δύναμή τους μειώνονταν στο μισό.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου