Γκέκος : «Ο Κολοσσός μπορεί και φέτος ψηλά!»


Ο Μηνάς Γκέκος μιλάει  για τον νέο Κολοσσό Ρόδου, εξηγεί γιατί είναι η ομάδα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο στην Α1 τα τελευταία...
χρόνια και αναλύει τον τρόπο που οι νησιώτες μπορούν να επαναλάβουν την περσινή εκπληκτική τους πορεία.Ο νέος προπονητής των Ροδιτών τονίζει ότι έχει βρει ιδανικές συνθήκες στον Κολοσσό, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους ανθρώπους και την οργάνωση που έχει συναντήσει τις πρώτες μέρες που διανύει στην ομάδα.

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο με ανθρώπους πολύ σοβαρούς που είτε έχουν παίξει είτε ξέρουν μπάσκετ και έχουν ένα σκεπτικό ώστε ο Κολοσσός να είναι υπόδειγμα ομάδας και αυτό το έχουν καταφέρει», είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Γκέκου.

Ο Κολοσσός τιμήθηκε με το βραβείο ήθους στην κλήρωση της Α1. Το ήθος είναι κάτι που το έχετε διαπιστώσει και εσείς από τη μέχρι τώρα παρουσία σας στην ομάδα;

«Ο Κολοσσός δεν είναι μόνο η περσινή χρονιά, αλλά έχει βάλει θεμέλια όλα τα τελευταία χρόνια. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο με ανθρώπους πολύ σοβαρούς που είτε έχουν παίξει είτε ξέρουν μπάσκετ και έχουν ένα σκεπτικό ώστε ο Κολοσσός να είναι υπόδειγμα ομάδας και αυτό το έχουν καταφέρει. Άλλωστε δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα που έχουν φέρει όλα αυτά τα χρόνια».

Το πρόγραμμα της κλήρωσης της Α1 πως το είδατε για τον Κολοσσό;

«Είναι βατό με όσους κινδύνους μπορεί να κρύβει. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μια καινούρια ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες, οι οποίοι ήρθαν αργά, αλλά είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που δουλεύουν και πιστεύω ότι το χαμένο έδαφος θα το καλύψουμε με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτουμε».

Ο Κολοσσός Ρόδου είναι η ομάδα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο όλα αυτά τα χρόνια στην Α1. Ωστόσο, φέτος έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα, τα οποία τον έφεραν σε αυτή τη θέση που είναι σήμερα. Θα επηρεαστεί η ομάδα ή θα συνεχίσει την ίδια καλή πορεία;

«Ο Κολοσσός έχει σοβαρούς ανθρώπους που έχουν ένα συγκεκριμένο σκεπτικό και αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχουν αλλάξει κάποια πρόσωπα και εδώ πρέπει να σημειώσω ότι θα προτιμούσαμε να είχαμε κρατήσει μεγαλύτερο κορμό, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε. Έχουμε μια καινούρια ομάδα και θα κοιτάξουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία του Κολοσσού και να μπορούμε να πούμε στο τέλος ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί και ότι είχαμε μια γεμάτη χρονιά».

Η φιλοσοφία σας, ο στόχος της ομάδας ποιος θα είναι;

«Η φιλοσοφία μου στον Κολοσσό έχει να κάνει με το ομαδικό παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί εντός και εκτός έδρας. Έχουμε έμπειρους παίκτες, θα κοιτάξουμε να τους εκμεταλλευτούμε για να βγει αυτό και μέσα στο γήπεδο. Ο στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά, τα οποία δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά και είναι 100% συγκεντρωμένα κάθε μέρα και αυτό πιστεύω πως θα βγει και στο γήπεδο. Μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είμαστε έτοιμοι».

Τους έμπειρους παίκτες που έχει αποκτήσει ο Κολοσσός τους ξέρει το ελληνικό κοινό (Δημήτρης Τσαλδάρης, Γιάννης Καλαμπόκης κ.α.) Αυτούς που δεν γνωρίζει είναι οι Αμερικανοί που υπέγραψαν φέτος. Θα μπορούσατε να μας τους περιγράψετε;

«Κάποιοι έχουν παίξει, κάποιοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Είναι ταλέντα τα οποία επιλέξαμε με βάση τον προϋπολογισμό μας και που πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς θα κοιτάξουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά τους μέσα από την ομαδική δουλειά, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για να παίζουμε όλο και καλύτερα. Τα χαρακτηριστικά που μπορούν να δώσουν είναι η ταχύτητα, το σουτ που έχουν και σαν ταλέντα που είναι θα κοιτάξουμε να τα εκμεταλλευτούμε».

Φέτος υπογράψατε στον Κολοσσό μετά από ενάμιση χρόνο αποχής από τους πάγκους. Τι ήταν αυτό που βρήκατε και επιστρέψατε σε ομάδα και τι θέλετε να πετύχετε με την επιστροφή σας;

«Δεν έχει να κάνει με εμένα, αλλά με τον Κολοσσό. Είμαι προπονητής στον Κολοσσό, μια ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια έχει παρουσιάσει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και θέλω να το συνεχίσουμε αυτό. Δουλεύουμε σκληρά και μέσα από τη σκληρή δουλειά τόσο στην άμυνα, όσο και την επίθεση, μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Αλλά, οι συνθήκες που υπάρχουν στον Κολοσσό είναι οι ιδανικότερες που υπάρχουν».

Η κλήρωση έβγαλε πρόωρο ντέμπι Παναθηναϊκού Ολυμπιακού τη δεύτερη αγωνιστική. Πέρα από αυτό το παιχνίδι, βλέπετε να ξεκινάει κάποια από τις δύο ομάδες με πλεονέκτημα για τον τίτλο;

«Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμη ομάδα, με παίκτες που πήραν εμπειρίες από την περσινή κατάκτηση τίτλων, υπάρχει μια φιλοσοφία και είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους οι παίκτες σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που είναι ένα τελείως καινούριο σύνολο. Αυτά που έκανε ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια, τώρα προσπαθεί να τα κάνει ο Ολυμπιακός, δηλαδή να κρατήσει τον κορμό. Και αυτό το έχει καταφέρει φέτος. Αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, όμως και νομίζω ότι οι δύο ομάδες που έχουν μεγάλο βάθος θα πρωταγωνιστήσουν και στην Ευρώπη, αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει μικρό προβάδισμα λόγω της ομοιογένειας».

Στις υπόλοιπες θέσεις πέρα από τις δύο πρώτες, ποιες ομάδες περιμένετε να είναι στην τετράδα;

«Είναι πολύ νωρίς να πεις κάτι τέτοιο, αλλά βάσει ρόστερ και φιλικών, ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ είναι γεμάτες ομάδες και πιστεύω και τον Άρη αν ξεπεράσει το πρόβλημα με τη FIBA, αλλά νομίζω ότι μεγάλες διαφορές μεταξύ των υπολοίπων δεν υπάρχουν».

Βλέπετε και τον Κολοσσό στις πρώτες θέσεις;

«Ναι. Αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κερδίσεις και να χάσεις από οποιονδήποτε».
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου