Καλή η έφοδος στον καταυλισμό, αλλά μισή η δουλειά!


ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Οι Ροδιτές θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αν δεν κάνει κάτι η πολιτεία...το ποτηρι ξεχείλησε.Μόνη λύση είναι η μεταφορά τους σε άλλο χώρο στα ενδότερα του νησιού, και ο συνεχής έλεγχός τους. Από βδομάδας θ’ αρχίσουν πάλι τα ίδια!..
Καλά στοχευμένη και οργανωμένη ήταν η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, από την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Ρόδου. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαίωσαν αυτό που χρόνια λέγεται, ότι δηλαδή ο καταυλισμός αποτελεί εστία ανομίας και εκτεταμένης παραβατικότητας και μάλιστα σε σοβαρό επίπεδο.
Τέσσερα χρηματοκιβώτια, 12 κλεμμένα αυτοκίνητα, 10 μοτοσακό και 40 ποδήλατα, ήταν η συγκομιδή των δυνάμεων ασφαλείας.
Τώρα, εξετάζεται μια μια περίπτωση, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιόν ανήκουν τα κλεμμένα και ποιοι από τους τσιγγάνους τα έκλεψαν, αν και δεν αναμένεται να ομολογήσουν και να αποκαλύψουν τους κλέφτες. Κάποια άκρη όμως θα βρεθεί.
Εξελίξεις, ως προς τον εντοπισμό των δραστών και τον επιμερισμό ευθυνών αναμένονται σήμερα, οπότε η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Αστυνομία στα χρηματοκιβώτια, ύστερα από τα κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, με περιεχόμενο σημαντικά χρηματικά ποσά. Το ερώτημα είναι: πώς βρέθηκαν τα χρηματοκιβώτια στην κατοχή των τσιγγάνων; Είναι δυνατόν εκείνοι που τα έκλεψαν να τους τα πούλησαν για παλιοσίδερα, ρισκάροντας σε τόσο μεγάλο βαθμό; Ή μήπως, σε ορισμένες από τις περιπτώσεις, δράστες είναι οι ίδιοι οι τσιγγάνοι; Και γιατί, αν τα κατείχαν νόμιμα για να τα πουλήσουν ως παλιοσίδερα, τα εξαφάνισαν στη θάλασσα;
Η χθεσινή επιχείρηση σίγουρα σόκαρε τους τσιγγάνους, που δεν περίμεναν τέτοια καταδρομική έφοδο, αλλά η συνέχεια δεν ικανοποίησε την κοινή γνώμη της Ρόδου. Όλοι περίμεναν ότι θε γινόταν ένα γενικότερο ξήλωμα του καταυλισμού και μεταφορά όλων των τσιγγάνων σε κάποιο χώρο, μέχρι να οργανωθεί νέος καταυλισμός στα ενδότερα του νησιού.
Στην πραγματικότητα δηλαδή έγινε μισή δουλειά. Οι τσιγγάνοι θα συνεχίσουν να μένουν στην ίδια περιοχή και φυσικά θα συνεχίσουν την ίδια δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα. Εκτός κι’ αν κάποιοι νομίζουν ότι ξαφνικά θα γίνουν καλά παιδιά, επειδή φοβήθηκαν!
Το Rodosalarm επισκέφθηκε νωρίς το βράδυ την περιοχή του καταυλισμού, όπου όλα κυλούσαν όπως την παλιά καλή εποχή, με αναμμένα τα φώτα και τα νερά να τρέχουν από τις βρύσες, που σημαίνει ότι έχουν κανονικές συνδέσεις με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΡ και της ΔΕΗ. Το ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς δεν είναι γνωστό, όμως δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα.
Χθες το Rodosalarm κάλυψε πλήρως με αναλυτικά ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό την επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου στον καταυλισμό. Τώρα όμως το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα στο γραφείο του εισαγγελέα με το δήμαρχο και άλλους αρμόδιους παράγοντες. Τέτοιες συσκέψεις έγιναν και στο παρελθόν ουκ ολίγες, αποφάσεις ελήφθησαν, εντολές δόθηκαν, αλλά στην πράξη ποτέ δεν έγινε τίποτα, δεν δόθηκε καμιά λύση. Αν πρόκειται τη Δευτέρα να γίνει μια ακόμη σύσκεψη για τα μάτια του κόσμου, προτιμότερο είναι να μη γίνει γιατί τα μάτια του κόσμου γυαλίζουν από θυμό και οργή.
Το ερώτημα που απασχολεί τους Ροδίτες εδώ και πολύ καιρό, πολύ δε περισσότερο από χθες, είναι: αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να βρουν έναν χώρο για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων, με καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους, τότε πώς θα λύσουν άλλα μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα προβλήματα.
ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ
Για την ιστορία και μόνο (διότι δεν ευθύνονται για όλα οι τσιγγάνοι) παραθέτουμε τις κλοπές χρηματοκιβωτίων που έγιναν στη ρόδο από το Μάϊο. Ανάμεσά τους είναι και τα χρηματοκιβώτια που βρέθηκαν χθες ποντισμένα στη θάλασσα του καρνάγιου:
• Η τελευταία κλοπή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής σε σπίτι στις Καλυθιές και το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ.
• Στις 16 Σεπτεμβρίου είχε κλαπεί το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι ενός 35χρονου στη Ρόδο με περιείχε χρυσαφικά μεγάλης αξίας και μετρητά ύψους 12.000 ευρώ.
• Στις 7 Σεπτεμβρίου «χάθηκε» ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 500 κιλών με μεγάλο χρηματικό ποσό από την αποθήκη μιας εταιρείας γαλακτοκομικών στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου- Καλλιθέας
• Την ίδια ημέρα στην περιοχή της Λάρδου, άγνωστοι «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο με σημαντικό χρηματικό ποσό και μπλοκ επιταγών από ένα ξενοδοχείο.
• Στις 20 Αυγούστου είχε κλαπεί ένα μικρό χρηματοκιβώτιο με 11.000 ευρώ, 2.500 δολάρια και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ από μια μονοκατοικία στην πόλη της Ρόδου.
• Στις 3 Μαΐου είχαν κάνει φτερά άλλα δυο μικρά χρηματοκιβώτια από τα σπίτια ενός 37χρονου και μιας 53χρονης στην πόλη της Ρόδου!
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου