Πωλούνται τέσσερα ξενοδοχεία (!) από τράπεζες λόγω χρεών


ΙΞΙΑ, ΚΟΛΥΜΠΙΑ, Ν. ΡΟΔΟΣ

Εθνική, Eurobank και Αlpha Bank ρευστοποιούν ακίνητά τους, αρχής γενομένης από ξενοδοχειακές μονάδες, για τις οποίες υπάρχει ζήτηση από ξένους...
Τέσσερα ξενοδοχεία της Ρόδου α οποία βρίσκονται στη «δικαιοδοσία» τραπεζικών ομίλων, αναφέρονται μεταξύ άλλων ξενοδοχείων στην υπόλοιπη χώρα, ως προτεινόμενα για πώληση. Τα εν λόγω ξενοδοχεία έχουν περιέλθει στη «δικαιοδοσία» των Τραπεζών λόγω χρεών.
Τα παραπάνω προκύπτουν από ρεπορτάζ σε ένθετα Κυριακάτικων εφημερίδων που ασχολούνται με την οικονομία.
Πρόκειται για τους τραπεζικούς Ομίλους Εθνική, Alpha Bank και Eurobank. Στα σχετικά ρεπορτάζ δεν κατονομάζονται τα ξενοδοχεία που πάνε για πώληση, αλλά τουλάχιστον τα 2 από τα 4 είναι γνωστά. Το ένα εξ αυτών είναι το «Καψής», που ανήκει στη Eurobank και η οποία παζαρεύει τίμημα γύρω στα 50 εκατ. ευρώ. Το άλλο ξενοδοχείο «δικαιοδοσίας» της ίδιας τράπεζας βρίσκεται στην ξενοδοχειακή ζώνη Ιξιά – Ιαλυσός.
Ο Όμιλος της Alpha Bank έχει ένα ξενοδοχείο στη «δικαιοδοσία» του, στην ευρύτερη περιοχή των Κολυμπίων, ενώ το ξενοδοχείο της Εθνικής βρίσκεται στη Νότια Ρόδο.
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, σύμφωνα με πληροφορίες, επέρχονται πολλές ανατροπές στους όρους δόμησης προκειμένου να ξεπερασθούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσουν, όσο το δυνατόν ταχύτερα οι επενδύσεις ειδικά στον τουρισμό, που θεωρείται τομέας άμεσης οικονομικής απόδοσης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στο «Πρώτο Θέμα», επειδή τουρι8στική ανάπτυξη χωρίς πολυτελή ξενοδοχεία, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδα γκολφ και spa δεν λογίζεται, θεσμοθετείται ένα επενδυτικό εργαλείο – που είναι τα Παραθεριστικά Τουριστικά Χωριά. Σε αυτά θα χωροθετούνται όλα τα παραπάνω και θα πριμοδοτούνται με συντελεστή δόμησης επί των τμημάτων που θα οικοδομηθούν και όχι για το σύνολο της έκτασης 0,4. Τα ακίνητα αυτά δεν θα υποχρεούνται σε εισφορά γης όπως προβλέπει η νομοθεσία για ένταξη στο σχέδιο πόλης, αλλά θα παραχωρούν το 50% του συνόλου της επιφάνειας για κοινόχρηστους σκοπούς,.
Αυτομάτως επεκτείνεται το δικαίωμα επέκτασης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 99 χρόνια (από 50 χρόνια), ακόμη και όχθιας και παράχθιας ζώνης. Στόχος είναι οι επενδυτές να μπορούν να αξιοποιούν τις εκτάσεις που βρίσκονται μπροστά από τα ακίνητά τους για δικές τους υποδομές, μαρίνες κ.ά., με την προϋπόθεση ότι αυτές θα απέχου6ν ένα χιλιόμετρο από την πλησιέστερη.
Το φιλόξενο περιβάλλον που καλλιεργεί η κυβέρνηση επεκτείνεται και στο θέμα της έκδοσης αδειών δόμηση, από το οποίο απαλλάσσονται οι Πολεοδομίες. Στο εξής για τα δημόσια ακίνητα και τις μεγάλες ιδιωτικές στρατηγικές επενδύσεις, οι άδειες θα εκδίδονται απευθείας από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ πολεοδομικό γραφείο σχεδιάζουν και στον ΕΟΤ.


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου