Κινεζικό ενδιαφέρον για Πρασονήσι και δεύτερο γήπεδο γκολφ στη Ρόδο


Στο Στουρνάρα ο Κινέζος πρέσβης. Ο Καλαμώνας επικρατέστερη θέση για το δεύτερο γήπεδο γκολφ. Ολικός επανασχεδιασμός του τουριστικού χάρτη του νησιού..!
Το κινεζικό ενδιαφέρον για ένα δεύτερο γήπεδο γκολφ στη Ρόδο, αλλά και το Πρασονήσι, εξεδήλωσε ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο ίδιος ο κινέζος πρέσβης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι το κινεζικό ενδιαφέρον εστιάζεται στα προς αποκρατικοποίηση ακίνητα και όχι σε ιδιωτικά.
Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, Ντου Κιγουέν, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για να εκφράσει το ενδιαφέρον του για ενέργεια και ακίνητα για τουριστική αξιοποίηση που προωθούνται για αποκρατικοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλονται προσπάθειες για να καταστήσουν ελκυστικές τις επενδύσεις σε ακίνητα στα οποία, εκτός από τα ξενοδοχεία και τις κατοικίες διακοπών, περιλαμβάνονται θέρετρα, γήπεδα, γκολφ και μαρίνες. Κοινή πεποίθηση αποτελεί ότι με την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στους παραπάνω τομείς, η Ελλάδα θα επανατοποθετηθεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε σημαντικό το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, καθώς τα δείγματα από την περίπτωση ενός μέρους του λιμανιού του Πειραιά, είναι πολύ θετικά.
Μετά το κινεζικό ενδιαφέρον άρχισε να γίνονται σκέψεις για τη χωροθέτηση ενός δεύτερου γηπέδου γκολφ στη Ρόδο – είτε στον καλαμώνα, είτε στη Νότια Ρόδο, με επικρατέστερη την πρώτη επιλογή. Και τούτο διότι στη Ν. Ρόδο ό,τι είναι να γίνει θα συμπεριληφθεί στο πακέτο αξιοποίησης του Πρασονησίου.
Όλα αυτά σηματοδοτούν ολικό επαναπροσδιορισμό του τουριστικού χάρτη της Ρόδου και ταυτόχρονα μια εμφανή στροφή προς τον ποιοτικό τουρισμό, με ταυτόχρονη επέκταση της τουριστικής σεζόν.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου