Kαθαρισμός Πινακίδων σήμανσης- Οδηγούμε με ασφάλεια

Άξιοι Συγχαρητηρίων σε όσους συνέβαλαν στον καθαρισμό των πινακίδων!

Υλοποιήθηκε η συμβολική δράση με σύνθημα «Καθαρίζουμε τις πινακίδες-Οδηγούμε με ασφάλεια» , το Σάββατο στις 27/10/20127 μια πρωτοβουλία της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ που...
στηρίχτηκε με ενθουσιασμό από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, τη Τροχαία, τους προσκόπους και εθελοντές, στα πλαίσια μιας γενικής προσπάθειας για τη συνειδητοποίηση της επιτακτικής ανάγκης υιοθέτησης περιβαλλοντικής παιδείας και κυκλοφοριακής αγωγής.
Καθαρίσαμε πινακίδες σήμανσης από την πλατεία Ακαδημίας μέχρι την πλατεία Αγίου Φραγκίσκου, αφαιρώντας αυτοκόλλητα και λεκέδες από σπρέι ή μαρκαδόρους. Έναυσμα για την παραπάνω δράση αποτέλεσε το γεγονός ότι συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ρύπανσης των πινακίδων σήμανσης από μεμονωμένα άτομα, οπαδούς αθλητικών ομάδων, κ. ά. Τέτοιες ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα τόσο τη ρύπανση του περιβάλλοντος όσο και την απόκρυψη των σημάτων σήμανσης, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας ή οδηγεί ακόμη και στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Πολλά από τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ήταν καλυμμένα με αυτοκόλλητα ή ήταν κατεστραμμένα (μουτζουρωμένα), γεγονός που δημιουργεί συχνά πρόβλημα στην ασφαλή Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά ώστε να εκλείψουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Η δράση θα επαναληφθεί. Η πρόσκληση για συμμετοχή στη δράση αυτή απευθύνθηκε σε εθελοντές κάθε ηλικίας και

Όλοι μαζί δουλέψαμε με κέφι και δείξαμε πως όλοι μας μπορούμε με μια μικρή προσπάθεια να συνεισφέρουμε στην βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και να την κάνουμε όμορφη και ασφαλή.

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε αυτούς που για ανεξήγητο λόγο καταστρέφουν ή μουτζουρώνουν τις πινακίδες.Θα πρέπει να καταλάβουν ότι μ΄αυτές τις ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες, οδηγούς και κυρίως τους ξένους που επισκέπτονται το νησί μας.
Η όψη των πινακίδων δημόσιας χρήσης είναι δείγμα πολιτισμού.

Όμως οι πινακίδες της πόλης μας όπως όλοι βλέπετε είναι σε απαράδεκτη κατάσταση και αυτό θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου