Μπαλάκι έκαναν τους Ροδίτες για τις διακοπές στα τηλεοπτικά κανάλια


DIGEA ΚΑΙ ΔΕΗ!

Τί λέει η υπεύθυνη για το ψηφιακό σήμα εταιρία και τί η ΔΕΗ. Τεχνικοί πάντως υποστηρίζουν ότι ο εξοπλισμός στο Μόντε Σμιθ είναι ελλιπής...
Την τακτική της σιωπής εξακολουθεί να τηρεί η εταιρεία Digea, η οποία είναι υπεύθυνη για τη ομαλή διαχείριση του ψηφιακού σήματος που χρησιμοποιούν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό σημειώνονται συχνά διακοπές στην εκπομπή του ψηφιακού σήματος, με αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη της Ρόδου να μην μπορεί να «πιάσει» κανένα τηλεοπτικό κανάλι, οι αρμόδιοι της εταιρείας δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ενημερώσουν τους συνδρομητές για το τί πραγματικά συμβαίνει.
Σε επικοινωνία που είχε το Rodosalarm με στέλεχος της Digea στην Αθήνα, δόθηκε η εξήγηση ότι οι διακοπές δεν οφείλονται σε βλάβη του συστήματος το οποίο «διοχετεύει» ο εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί στο Μόντε Σμιθ, αλλά ότι η υπεύθυνη είναι η ΔΕΗ, η οποία εκτελεί προγραμματισμένες εργασίες!
Όμως καμιά προγραμματισμένη εργασία δεν ανακοινώθηκε ποτέ από τη ΔΕΗ και τα στελέχη της στη Ρόδο λένε ότι οι εργασίες που εκτελούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, και όχι στο Μόντε Σμιθ, δεν είναι δυνατόν να επηρεάζουν τους αναμεταδότες που εκπέμπουν το ψηφιακό σήμα.
Έτσι οι συνδρομητές της Digea γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στην ίδια και την ΔΕΗ, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Πάντως, τεχνικοί που γνωρίζουν τα τεχνικά θέματα, υποστηρίζουν ότι η Digea μάλλον δεν έχει εγκαταστήσει στο Μόντε Σμιθ μηχανισμούς ασφαλείας, ώστε όταν υπάρχει πρόβλημα στη σταθερή τάση του ηλεκτρικού ρεύματος, το σύστημα να μην βγαίνει εκτός λειτουργίας. Οι ίδιοι τεχνικοί κάνουν λόγο για την εγκατάσταση ειδικών συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ηλιακού κατόπτρου που συγκεντρώνει ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό, υποστηρίζουν, είναι υποχρέωση της Digea διότι δεν είναι δυνατόν με το παραμικρό πρόβλημα της ΔΕΗ ή της αυξομείωσης της τάσης λόγω κακοκαιρίας να τίθεται εκτός λειτουργίας ολόκληρο το σύστημα και να μην λειτουργεί κανένα κανάλι.
Πάντως οι χιλιάδες συνδρομητές στην πόλη της Ρόδου είναι εξοργισμένοι, διότι όταν επρόκειτο να πληρώσουν για την αγορά αποκωδικοποιητών, η Digea έκανε χωρίς καμιά προηγούμενη διαφημιστική καμπάνα και τώρα δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει μια σαφή εξήγηση και βεβαίως να αποκαταστήσει τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου