Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1: «Ισχυρά» ελληνικά… κανόνια! (videos)


Με δύο… κανονιές του Μανιάτη (64’) και Μήτρογλου (73’) ο Ολυμπιακός έφερε… τούμπα το ματς με την Άρσεναλ, η οποία είχε ανοίξει το σκορ με τον Ροσίτσκι (38’) και πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στο Champions League που τον έφερε στους «ισχυρούς» του Europa League...
Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, παίρνοντας το «τρίποντο» που ήθελαν και θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης της Πέμπτης (20/12) για τη φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Μάλιστα, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, οι Πειραιώτες απέκτησαν… ψυχολογία και για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (9/12) με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη, κυρίως για λόγους γοήτρου.  
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, έχασαν σημαντική ευκαιρία μόλις στο 2’ με τον Ζερβίνιο, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο 8’ ο Τσάμπερλεϊν είχε λανθασμένες επιλογές σε δύο περιπτώσεις, σε μία φάση διαρκείας στα καρέ του Κάρολ, δείγμα πως οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν βρει τα πατήματά τους στο πρώτα λεπτά.
Στην συνέχεια, το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ ανέβασε… στροφές, έφτασε μία… ανάσα από το γκολ στο 12’ έπειτα από επέλαση του Αμπντούν απ’ τα αριστερά, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων πρόλαβαν τον Τζεμπούρ και έδιωξαν σε κόρνερ. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τις κατάλληλες επιστροφές στην άμυνα και στο 19’ ο Ράμσεϊ βρέθηκε απέναντι από τον Κάρολ, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό «έπιασε» αέρα και η φάση πέρασε.
Τα επόμενα λεπτά άνηκαν στους Πειραιώτες, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Σέσνι, κυρίως με… μοχλό τον Αμπντούν, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Άρσεναλ, αλλά και τον Φέισα, που προσπαθούσε από τον άξονα να μοιράσει το παιχνίδι στα πλάγια.
Μάλιστα, στο 22’ οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ροσίτσκι έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τοροσίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Αμπντούν βρήκε σε ετοιμότητα τον Σέσνι. Ο Αλγερινός ήταν ο δημιουργός της καλύτερης φάσης του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, με τον Αφρικανό να κάνει ατομική ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή βρήκε στα αριστερά τον Τοροσίδη, αλλά το σουτ που έκανε ο τελευταίος πέρασε άουτ.
Από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, η Άρσεναλ «χτύπησε» στην κόντρα στο 38’ με τον Ζερβίνιο να κάνει το γύρισμα στον Ροσίτσκι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, παρά την προσπάθεια του Κάρολ.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να… απαντήσει άμεσα, με τον Μασάντο να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο, δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του στην «καρδιά» της άμυνας των Άγγλων και χάθηκε η φάση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ μπήκε και πάλι πιο δυνατά και στο 51’ έφτασε με… αξιώσεις στα καρέ του Κάρολ, με τον Σαμάκ να πιάνει την κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Ράμσεϊ, αλλά ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε, ενώ ο Μαροκινός ήταν αυτός που δημιούργησε την φάση του 54’ για τους φιλοξενούμενους, αλλά η κεφαλιά του Αρσάβιν πέρασε άουτ.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλησε να αλλάξει την εικόνα των Πρωταθλητών Ελλάδας και για τον λόγο αυτό, στο 60’ πέρασε τον Φουστέρ στη θέση του Φέισα, ο οποίος το προηγούμενο λεπτό έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ.
Η είσοδος του Ισπανού έδωσε έναν άλλο… αέρα στην μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι πίεσαν ψηλά, πήραν μπάλες και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των Άγγλων. Στο 61΄το σουτ του Φουστέρ πέρασε άουτ, ενώ στο 64΄ο Ισπανός έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Σέσνι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μασάντο.
Από την εκτέλεση του Μασάντο, οι αμυντικοί της Άρσεναλ έδιωξαν, η μπάλα έφτασε στον Αμπντούν, ο οποίος «γέμισε» στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που έπιασε την κεφαλιά ο Τζεμπούρ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, έφτασε στον Μανιάτη, ο οποίος μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Μάλιστα, στο 71’ οι Πειραιώτες έχασαν σημαντική ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι… τούμπα, αλλά η κεφαλιά του Τζεμπούρ πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ωστόσο, η ισοπαλία δεν ήταν… αρκετή για τον Ολυμπιακό και για τον λόγο αυτό, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πέρασε στο 72ο λεπτό τον Μήτρογλου στην θέση του Αμπντούν και ο Έλληνας επιθετικός τον δικαίωσε με το… καλημέρα, καθώς στο αμέσως επόμενο γκολ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέσνι με ωραία πλασέ μέσα από την περιοχή.
Στην συνέχεια, η Άρσεναλ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν «κλείσει» καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Ρόι Κάρολ, δείχνοντας την επιθυμία τους να μην δώσουν άλλα… δώρα στους φιλοξενούμενους.
Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Αρσεναλ

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου