Πρώην δήμαρχος εισπράττει δύο συντάξεις!


ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Μία από την Υπηρεσία του όπου ελάχιστα δούλεψε και η δεύτερη του δημάρχου, αν και δεν έφθασε στο προβλεπόμενο όριο ηλικίας. Ποιός ο ρόλος του Γ. Κουτρουμάνη;
Καταγγελία σε βάρος Καποδιστριακού δημάρχου της Ρόδου εξετάζεται με πολύ σοβαρότητα, καθώς φαίνεται ότι είναι σοβαρή και στηρίζεται σε βάσιμα συγκεκριμένα στοιχεία.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω πρώην δήμαρχος φέρεται να εισπράττει ταυτόχρονα δύο συντάξεις, παρά το γεγονός ότι με βάση την ηλικία του δεν θα έπρεπε να εισπράττει καμία σύνταξη. Μάλιστα αναφέρεται ότι για να γίνει αυτό υπήρξε παρέμβαση του πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Κουτρουμάνη.
Συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος μόλις έληξε η θητεία του το 2010 πήρε σύνταξη από την υπηρεσία του (του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα), παρά το γεγονός ότι δεν είχε ούτε τα συντάξιμα χρόνια, αλλά ούτε συμπληρώσει και το απαιτούμενο όριο ηλικίας. Όμως η σύνταξη εγκρίθηκε χάρη σε ειδική και ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση ερμηνευτική εγκύκλιο του ίδιου του Υπουργού.
Σύμφωνα με την καταγγελία ο πρώην Καποδιστριακός δήμαρχος πέρασε από επιτροπή που ασχολείται με τη χορήγηση πιστοποιητικών αναπηρίας και απέσπασε πιστοποιητικό αναπηρίας, ενώ η πάθησή του δεν τον εμπόδιζε να εργασθεί, όπως δεν τον εμπόδισε να ασκεί και καθήκοντα δημάρχου επί πολλά χρόνια και μάλιστα με αναπτύσσοντας ιδιαίτερη δραστηριότητα. Με το πιστοποιητικό αυτό πήρε σύνταξη από την υπηρεσία του. Στο σημείο αυτό εκδηλώθηκε παρέμβαση του τότε Υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη – για κομματικούς λόγους όπως αναφέρεται στην καταγγελία- και με την εγκύκλιό του απεφάνθη ότι δικαιούται να πάρει και τη σύνταξη του δημάρχου 12 χρόνια πριν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας! Έτσι ο εν λόγω δήμαρχος παίρνει και τις δύο συντάξεις από το 2010, αλλά τώρα μετά την καταγγελία αναμένεται ότι θα υπάρξει έρευνα για να διαπιστωθεί πώς ράφτηκε όλο αυτό το κουστούμι στα μέτρα του συγκεκριμένου πρώην δημάρχου.
Σημειώνεται ότι η επιτροπή που χορήγησε το πιστοποιητικό αναπηρίας δεν ήταν τοπική επιτροπή, αλλά ήρθε από τα Κεντρικά του Ασφαλιστικού Φορέα του δημάρχου, γεγονός που σύμφωνα με την καταγγελία, έχει τη σημασία του.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου