Στο εδώλιο 48χρονος Σαμιώτης για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει το επόμενο διάστημα 48χρονος από τη Σάμο που κατηγορείται για πρόκληση...
θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του 38χρονου στη Πάτμο πριν από έξι χρόνια. 
Η δίκη είχε προγραμματιστεί να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του 48χρονου κ. Μανώλης Κουτσούκος υπέβαλε αίτημα για αναβολή στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα θα εδίκαζε σε ανώτερο δικαστήριο. Η αίτηση έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, το οποίο και με βούλευμά του αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 7 Ιανουαρίου 2013. 

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στις 3 Μαΐου 2010, όπου μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου και μετέτρεψε στη κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη επιβάλλοντας στον 48χρονο ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή. 

Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση από τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 
Όλα ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου 2006 στις 11 το βράδυ, όταν οι δύο άνδρες μετά από λεκτική διαμάχη που είχαν για προσωπικούς λόγους, ο 48χρονος άρχισε να χτυπά τον 38χρονο Θεολόγο Γαμπιεράκη, προκαλώντας του χτυπήματα σε ζωτικά σημεία του σώματος του (κεφάλι και κοιλιά) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. 

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, όπου οι γιατροί με την πρώτη ματιά κατάλαβαν πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του, ζήτησαν την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου για να υποβληθεί σε εγχείρηση και ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ. 

Από εκεί και πέρα άρχισε ένας αγωνιώδης αγώνας δρόμου, προκειμένου να σωθεί η ζωή του. 
Λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, προσγειώθηκε το ελικόπτερο στη Πάτμο, παρέλαβε τον 38χρονο Γαμπιεράκη και λίγο αργότερα προσγειωνόταν στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου. 
Οι τραυματιοφορείς που τον περίμεναν, τον οδήγησαν αμέσως στην ιατρική ομάδα που είχε ετοιμαστεί και αποφασίσθηκε να μπει άμεσα στο χειρουργείο.

Οι γιατροί διέγνωσαν πλήρη ρήξη σπλήνας και στις 6:00 περίπου το απόγευμα άρχισαν την επέμβαση για να τον σώσουν. Το χειρουργείο διήρκησε κάτι λιγότερο από δύο ώρες και στέφθηκε με επιτυχία. 

Στη συνέχεια, ο Γαμπιεράκης και ενώ ανέκτησε τις αισθήσεις του, βρισκόταν στην εντατική όπου παρακολουθούνταν στενά για τυχόν επιπλοκές. 
Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα και ενώ συνομιλούσε με τον αδελφό του που τον είχε επισκεφθεί, η καρδιά του σταμάτησε ξαφνικά να χτυπά. Τα μηχανήματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένος σήμαναν συναγερμό και αμέσως έσπευσε επί τόπου πλήρης ιατρική ομάδα, η οποία έδωσε μάχη να τον κρατήσει στη ζωή επί δύο ώρες. Δυστυχώς, ο Γαμπιεράκης δεν συνήλθε ποτέ και οι γιατροί αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι είχε επέλθει ο μοιραίο.


rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου