Χρηματοδότηση για την επισκευή δύο γεφυριών της Ρόδου


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Κατασκευή τεχνικών έργων στο οδικό δίκτυο Ρόδου», προϋπολογισμού 900 χιλ. €.
Το έργο περιλαμβάνει:

- την κατασκευή νέας γέφυρας στη συμβολή της κοίτης του χειμάρρου Φονιά με την επαρχιακή οδό Λάρδου - Κατταβιάς. Η γέφυρα αυτή θα έχει δύο ανοίγματα συνολικού μήκους 24 μέτρων και αντικαθιστά την παλιότερη που υπήρχε στο ίδιο σημείο, της οποίας όμως το άνοιγμα δεν ήταν αρκετό για τη διέλευση των υδάτων.
- την επισκευή της γέφυρας του ποταμού Μάκαρη, που συνδέει τα χωριά Μαλώνα και Μάσσαρι. Η ιταλική αυτή τοξωτή γέφυρα έχει δώδεκα ανοίγματα συνολικού μήκους 119 μέτρων. Με την επισκευή αντιμετωπίζονται τα προβλήματα διάβρωσης που προκλήθηκαν από έντονα φαινόμενα πλημμυρών και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστήσουν ανασφαλή τη διέλευση από τη γέφυρα.
Και οι δύο επεμβάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, είχαν αρχικά ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μεταφέρθηκαν στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότησή τους.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου