Αποπειράθηκε να σκοτώσει τον εν διαστάσει σύζυγό της


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος 40χρονης από τη Λευκορωσία, η οποία κατηγορείται...
για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του 55χρονου Ροδίτη εν διαστάσει συζύγου της! 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 3η Μαρτίου 2012 στην οδό Τηλιακού στην πόλη της Ρόδου όπου βρίσκεται το γραφείο του 55χρονου, ο οποίος και είχε δεχτεί επίθεση από άγνωστο ή άγνωστα άτομα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι! 

Για την υπόθεση – η οποία από την αρχή είχε χαρακτηριστεί ως «περίεργη» -είχε διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο της οποίας και κλήθηκε να καταθέσει τόσο η 40χρονη από την Λευκορωσία όσο και ο γιος της (από προηγούμενο γάμο). 

Παράλληλα ο 55χρονος, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ δια των συνηγόρων του κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Παναγιώτη Πανιέρα άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη της εναντίον του επίθεσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προανάκριση προέκυψαν στοιχεία τέτοια που οδήγησαν τον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου να ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της 40χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σημαντικό στοιχείο που οδήγησε στην εξέλιξη αυτή, είναι οι αντιφάσεις στις οποίες επέπεσε η 40χρονη εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν αλλά και την κατάσταση στην οποία βρήκε τον σύζυγο της, το βράδυ της επίθεσης του, αλλά κυρίως το γεγονός πως στην κατάθεση της μίλησε για μία τσάντα με έγγραφα και το ποσό των 1.600 ευρώ που κρατούσε ο σύζυγος της, για την ύπαρξη της οποίας –σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας - δεν γνώριζε! 

Πάντως ο 55χρονος έχει ζητήσει και έχει γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαλευκανθεί περαιτέρω η υπόθεση, η συνέχεια της οποίας θα δοθεί πλέον στο γραφείο του ανακριτή όπου θα κληθεί το επόμενο διάστημα για να απολογηθεί η 40χρονη από την Λευκορωσία. 

Πάντως η όλη υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς διερευνάται ποιος ή ποιοι άλλοι εμπλέκονται σε αυτήν. 

Το περιστατικό 
Ο 55χρονος τεχνίτης γυψοσανίδων διατηρεί γραφείο στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα επί της οδού Τηλιακού αλλά και επιχείρηση στην περιοχή Τσαΐρι. Σύμφωνα με τους περίοικους ο 55χρονος κάθε βράδυ από τις 9-10 το βράδυ και έπειτα πήγαινε στο γραφείο του όπου και εργαζόταν μέχρι αργά. Έτσι έγινε και στις 2 Μαρτίου 2012 το βράδυ, κάτι που προφανώς ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως περίπου στις 3 τα ξημερώματα της 3ης Μαρτίου από το γραφείο του 55χρονου ακούστηκαν φωνές. 

Με το πρώτο φως της ημέρας, μικρή λίμνη αίματος βρίσκονταν στην αυλή μπροστά από την πόρτα του γραφείου του 55χρονου, αλλά και σταγόνες στα σκαλιά και στο κάγκελο της σκάλας μέχρι και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, αποδείκνυαν πως κάτι είχε συμβεί. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και προσωπικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος μαζί με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έσπευσαν στην περιοχή και άρχισαν τις έρευνες. 

Περίπου στις 10 το πρωί και μετά από παρέμβαση των αστυνομικών ο 55χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε χάσει αρκετό αίμα και το τραύμα στο κεφάλι ήταν αρκετά σοβαρό. 

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών εντάθηκαν καθώς αρκετά ήταν τα ερωτηματικά που προέκυψαν αναφορικά με το πόσοι και ποιοι ήταν οι δράστες, αν η ενέργεια αυτή είχε στόχο την ληστεία καθώς οι ίδιες πληροφορίες ήθελαν να έχουν εξαφανιστεί και 1600 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 55χρονος. 



Ελευθερία Πελλού
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου