Λίστες από το 1999 με απλήρωτες κλήσεις ετοιμάζει ο Δήμος!


Πολλές χιλιάδες οι υπόχρεοι και μεγάλα τα ποσά. Αν δεν πληρωθούν τα πρόστιμα οι λίστες θα σταλούν στην Εφορία!
Βουτιά στο παρελθόν μέχρι το 1999 επιχειρεί ο Δήμος Ρόδου, προκειμένου να εισπράττει το αντίτιμο κλήσεων που κόπηκαν σε ιδιοκτήτες Ι.Χ. για τροχονομικές παραβάσεις και γενικά του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Έτσι, έλαβαν ραβασάκια για να πληρώσουν τέτοιες παραβάσεις, αλλά και άλλοι που έλαβαν, ας περιμένουν και νέα παρτίδα. Τίποτα δεν έχει …ξεχασθεί.
Δηλαδή, τώρα ο Δήμος καταγράφει σε υπολογιστές τις απλήρωτες κλήσεις 12 ολόκληρων χρόνων και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πολλές εκατοντάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ., αν όχι χιλιάδες (!), θα κληθούν να πληρώσουν ποσά που κυμαίνονται από λίγες εκατοντάδες ευρώ, έως …μερικές χιλιάδες ευρώ!
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα υπάρχουν οδηγοί που θα κληθούν να πληρώσουν από 1.000 έως 9.000 ευρώ και όσοι ανήκουν σ’ αυτή την …προνομιούχο κατηγορία δεν είναι λίγοι, αντίθετα είναι πάρα πολλοί!
Μόλις ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική καταγραφή των απλήρωτων κλήσεων από το 1999, θα σταλούν οι σχετικές ειδοποιήσεις στους υπόχρεους, με την επισήμανση ότι θα πρέπει να εξοφλήσουν τα ποσά που τους καταλογίζονται εντός τακτής προθεσμίας. Σε διαφορετική περίπτωση οι καταστάσεις με τους οφειλέτες θα σταλούν στην Εφορία, οπότε θα ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξής τους ως δημοσίων εσόδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή με απλά λόγια δεν θα γλιτώσει κανένας την πληρωμή, αργά ή γρήγορα.
Οι υπόχρεοι από το 1999 μέχρι σήμερα υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες, από τους οποίους οι μισοί θα βρεθούν χρεωμένοι με σημαντικά ποσά.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου