Πάγωσαν νερά και πουλιά, βγήκαν παγανιά οι …κυνηγοί!..


Σκοτώνουν ό,τι βρουν αφού τα ζώα, μουδιασμένα, δεν μπορούν να πετάξουν, ούτε να τρέξουν για να γλιτώσουν από τους ασυνείδητους τουφεκιοφόρους! Αλλαγή του καιρού
Τις πιο παγερές μέρες των τελευταίων χρόνων ζει η Ρόδος από προχθές, ενώ και σήμερα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός. Τη νύχτα η θερμοκρασία, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες μέρες, ήταν ελαφρώς αυξημένη και κυμάνθηκε περί τους 4 βαθμούς.
Όμως στα χωριά, κυρίως τα ορεινά αι τα μεσόγεια, καθώς και τα παραλιακά στη δυτική πλευρά, είχε πέσει στο μηδέν, ενώ ολόκληρη την ημέρα δεν ξεπέρασε τους 9 βαθμούς, αν και υπήρχε λιακάδα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Και εν μέσω αυτού του παγετού, βρήκαν την ευκαιρία να βγουν παγανιά διάφοροι ατσίδες, με πολλών ειδών μέσα, ακόμη και όπλα, και άρχισαν να σκοτώνουν πουλιά και άλλα θηράματα που λόγω κρύου είναι μουδιασμένα και δεν μπορούν να πετάξουν, ή να τρέξουν. Είναι η πιο απεχθής μορφή κυνηγίου, αφού τα πουλιά και άλλα ζώα είναι κυριολεκτικά αιχμάλωτα και, προκαταβολικά, μελλοθάνατα.
Το φαινόμενο αυτό είχε να παρατηρηθεί πολλά χρόνια όχι μόνο γιατί δεν σημειώνονταν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και διότι το κυνήγι δεν αποτελούσε είδος επιβίωσης, αν και πολλοί χρησιμοποιούν αυτό το λόγο ως άλλοθι, χωρίς να τους αγγίζει καμιά ευαισθησία.
Εκείνο που συζητείται είναι ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να εκδώσουν απόφασης απαγόρευσης του κυνηγίου, όσο διαρκεί ο παγετός, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα έχει ως εξής:
Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ όμως οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους και σταδιακά θα αρχίσει και η άνοδος της θερμοκρασίας από 14 – 16 βαθμούς, αλλά με πολλές πιθανότητες για παροδικές βροχές.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου