Έχουμε έτοιμες τις καραμπίνες εάν έρθουν να μας κόψουν το ρεύμα!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εκρυθμη η κατάσταση μεταξύ των πολιτών που πλέον δεν μπορούν να ζήσουν. Τεχνικός που πήγε να αφαιρέσει ρολόι βρέθηκε αντιμέτωπος με δίκανο
Σοβαρές απειλές, ακόμη και με καραμπίνες, απειλούν πολίτες τεχνικούς της ΔΕΗ, σε περίπτωση που επιχειρήσουν να τους κόψουν το ρεύμα από τα σπίτια τους! Τις τελευταίες μέρες στη ΔΕΗ, αλλά και εκτός των γραφείων της, διαδραματίζονται επικίνδυνα περιστατικά, που κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει πού θα καταλήξουν.
Δύο τέτοια περιστατικά συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά είναι και άλλα που δεν γίνονται γνωστά. Πολίτες κάτοικοι της πόλης, έλαβαν ειδοποιητήρια για διακοπή του ρεύματος εάν δεν σπεύσουν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους και εξήγησαν στους αρμόδιους ότι δεν έχουν χρήματα για εξόφληση, παρά μόνο για μια προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις.
Η απάντηση που πήραν οι πολίτες ήταν ότι για να γίνει διακανονισμός σε δόσεις πρέπει να καταβληθεί το 50% του οφειλόμενου ποσού. Όμως τέτοια δυνατότητα δεν είχαν και προκλήθηκαν διαξιφισμοί με τους υπαλλήλους, που φυσικά κι’ αυτοί εντολές εκτελούν. Λύση δεν βρέθηκε και τότε η οργή των πολιτών ξεχείλισε. Αγανακτισμένοι προειδοποίησαν, φεύγοντας, ότι όποιος τολμήσει να κόψει το ρεύμα από τα σπίτια τους καλά θα κάνει να σκεφτεί τη ζωή του, γιατί «θα μιλήσουν οι καραμπίνες».
Μάλιστα σε μια άλλη περίπτωση τεχνικός πήγε σε σπίτι για να αφαιρέσει ολόκληρο το ρολόι, οπότε βγήκε ο ιδιοκτήτης με την καραμπίνα και απαίτησε να φύγει αμέσως γιατί «είμαι μέχρι το λαιμό και θα πατήσω τη σκανδάλη», όπως απείλησε φανερά εκνευρισμένος!
Και πράγματι μισθωτοί και συνταξιούχοι βρίσκονται μέχρι το λαιμό, κυριολεκτικά δεν μπορούν να ζήσουν και βεβαίως είναι αντικειμενική η αδυναμία τους να πληρώνουν λογαριασμούς ΔΕΗ, ΔΕΥΑΡ κ.λ.π. Όπως δε λένε χαρακτηριστικά «φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε να φάμε και να παίρνουμε τα φάρμακά μας, πώς θα πληρώνουμε και λογαριασμούς; Και προσθέτουν: είναι δυνατόν με αυτά τα κρύα να θέλουν να μας κόψουν και το ρεύμα; Πώς θα ζεσταθούμε, πώς θα ζήσουμε;».
Πάντως, γενική είναι η εκτίμηση ότι η κατάσταση σε μεγάλα στρώματα της ροδιακής κοινωνίας, στην πόλη και τα χωριά, είναι έκρυθμη και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κρούσματα με καραμπίνες – αφού στην απόγνωσή τους οι πολίτες δεν είναι δυνατόν να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους!
Θ. Μ.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου