Με τα μάτια… ψωνίζουν οι καταναλωτές

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΧΘΕΣ

Πρεμιέρα χθες των χειμερινών εκπτώσεων και στην αγορά της Ρόδου μόνο που οι καταναλωτές ψώνιζαν με τα… μάτια. Παρά το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες της Ρόδου προχώρησαν σε γενναίες εκπτώσεις οι καταναλωτές φαίνεται ότι έμειναν ασυγκίνητοι.
Οι εκπτώσεις στην αγορά της Ρόδου κυμαίνονται στα είδη ένδυσης από 30%-60% και στα είδη υπόδησης από 20%-30%.
Πάντως οι καταστηματάρχες δεν ευελπιστούν ότι η αγοραστική κίνηση στην αγορά του νησιού θα αυξηθεί την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων. Πιθανόν επειδή χθες ήταν η πρώτη μέρα της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων οι καταναλωτές να έκαναν έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν τα είδη που επιθυμούν και ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες κάτι να κινηθεί στα καταστήματα του νησιού. 
Όμως οι Ροδίτες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην ήδη άδεια τσέπη τους και να προβούν σε αγορές για την ένδυση και την υπόδησή τους. 
Κατά τη χθεσινή ημέρα που ήταν η πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων υπήρχαν καταστήματα που δεν έκαναν ούτε «σεφτέ»!
Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια οι καταστηματάρχες εναπόθεταν τις ελπίδες τους στις εκπτώσεις για να κινηθεί η αγορά και να καλύψουν και οι ίδιοι τις οικονομικές υποχρεώσεις. Φέτος όμως αυτό δεν μπορεί κανένας από τους επιχειρηματίες να το επικαλεστεί αφού γνωρίζουν ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλα τα νοικοκυριά που δίνουν καθημερινά μάχη για να εξασφαλίσουν τα προς τα ζην. 
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η «βαρυχειμωνιά» στην τοπική αγορά συνεχίζεται και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι μετά το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων. Δεν αποκλείεται αρκετά καταστήματα που φυτοζωούν να βάλουν λουκέτο, αφού οι ιδιοκτήτες τους θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. 
Η ύφεση στην αγορά της Ρόδου συνεχίζει να υφίσταται καθώς οι καταναλωτές περιορίζονται πλέον στο να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και τα χαράτσια. Τα ρούχα και τα παπούτσια πλέον για αρκετές οικογένειες θεωρούνται είδη πολυτελείας. 
Η κρίση που ταλανίζει την αγορά της Ρόδου είναι η χειρότερη της τελευταίας 30ετίας και όπως εκτιμάται η ύφεση και η αβεβαιότητα που σήμερα επικρατεί θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου