Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητά ο δήμαρχος για την αποκατάσταση των ζημιών από τις βροχές


Χρήματα προκειμένου να καταφέρει να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 30ης Δεκεμβρίου στις...
δημοτικές ενότητες Αφάντου, Αρχαγγέλου, Πεταλούδων, Αταβύρου και Καμείρου, ενώ μικρότερης έκτασης ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές.
Η επιστολή
Κύριοι Υπουργοί,
όπως γνωρίζετε το νησί της Ρόδου επλήγη από σφοδρές βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο της 29ης και 30ηςΔεκεμβρίου 2012, οι οποίες οδήγησαν στην κήρυξη του νησιού της Ρόδου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την υπ’ αρ. πρωτ. 8291/31-12-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Η θεομηνία έπληξε έξι κυρίως δημοτικές ενότητες του νησιού και συγκεκριμένα τις δημοτικές ενότητες Ρόδου (πόλη της Ρόδου),  Αφάντου, Αρχαγγέλου, Πεταλούδων, Αταβύρου και Καμείρου, όπου υπήρξαν εκτεταμένα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα. Μικρότερης κλίμακας καταστροφές συνέβησαν και σε άλλες δημοτικές ενότητες.
Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη επέμβει σε πολλά σημεία προσπαθώντας να αποκαταστήσουν βλάβες με το υπάρχον προσωπικό και εξοπλισμό. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις εκτεταμένων ζημιών, όπου είναι αναγκαία η άμεση επέμβαση με έργα μεγαλύτερης κλίμακας. Οι υπηρεσίες μας έχουν προβεί σε μια πρώτη καταγραφή, η οποία δείχνει το μέγεθος των ζημιών και καταδεικνύει τις μελέτες που πρέπει να εκπονηθούν. Σε μια περίπτωση δε, στην περιοχή «Κάτω Πέτρες» στην δυτική είσοδο της πόλης της Ρόδου, έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή ειδικών, καθώς απαιτείται ιδιαίτερη αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο σημείο και αφορά σημαντικό κομμάτι του οδικού δικτύου της πόλης, όπου προς το παρόν έχει επιβληθεί μερική απαγόρευση κυκλοφορίας. Πέραν της συγκεκριμένης σοβαρής ζημιάς, έχουμε εκτεταμένες  ζημιές στο Δημοτικό οδικό δίκτυο και στο αγροτικό οδικό δίκτυο.
Το κόστος των έργων που απαιτείται να γίνει άμεσα και μέχρι την έναρξη της επικείμενη τουριστικής περιόδου εκτιμάται σε1,00 εκ.ευρώ.
Η έκταση και το μέγεθος των ζημιών δεν επιτρέπουν στο Δήμο της Ρόδου να προβεί στην εξ’ ιδίων πόρων αποκατάστασή τους, ως εκ τούτου παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις. Στη διάθεση σας για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου