Πλήρωσαν τις κλήσεις αλλά δεν πέρασαν στα βιβλία!

Μείζον θέμα φέρεται να δημιουργείται με την είσπραξη των παραβάσεων στάθμευσης από το δήμο της Ρόδου, αφού αρκετοί πολίτες..
έχουν πληρώσει το αντίτιμο και διαθέτουν τα παραστατικά, αλλά η εξόφληση δεν έχει γίνει στα βιβλία της αρμόδιας υπηρεσίας! 
Όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα, αρκετοί συμπολίτες μας έχουν λάβει ειδοποιητήρια με τα οποία καλούνται να εξοφλήσουν παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί παρελθόντα έτη σε βάρος τους για παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης. 

Τα ειδοποιητήρια αυτά ενδέχεται να είναι ακόμη και για περιόδους προ δεκαετίας, όπως συνέβη με συμπολίτη μας ο οποίος ωστόσο – για καλή του τύχη – κρατούσε φυλαγμένο το απόκομμα της κλήσης που είχε πληρώσει αν και αυτό είχε γίνει το 2003! Έκπληκτος λοιπόν διαπίστωσε ότι καλούνταν να πληρώσει για δεύτερη φορά μία κλήση την οποία είχε εξοφλήσει! 

Με την ξοφλημένη κλήση ανά χείρας , όταν ο συμπολίτης μας απευθύνθηκε στους αρμόδιους του δήμου για να δει τι γίνεται με την υπόθεση του, πήρε την απάντηση πως θα πρέπει να τον «αποχρεώσουν» από τα βιβλία και βέβαια δεν χρειάζεται να καταβάλλει εκ νέου το αντίτιμο της παράβασης! 

Ωστόσο το γεγονός αυτό δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, αφενός για το πόσες από τις κλήσεις αυτές είναι πράγματι απλήρωτες και αφετέρου αν έχουν πληρωθεί, που έχουν πάει τα χρήματα και γιατί δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία ώστε να γίνει «αποχρέωση» το διάστημα που κατεβλήθη το αντίτιμο! 

Σε κάθε περίπτωση η εντύπωση που δημιουργείται στους πολίτες είναι πως αρκετά πρόχειρα και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα στήριξης αυτής της προσπάθειας (εξαιτίας του τρόπου που λειτουργούσε το όλο σύστημα τα προηγούμενα χρόνια) η δημοτική αρχή επιχειρεί να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της με λανθασμένες μεθόδους! Έτσι αρκετοί πολίτες που δεν προνόησαν να κρατήσουν για μία δεκαετία και πλέον τις αποδείξεις των κλήσεων που πλήρωσαν, καλούνται τώρα (σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο) είτε να πληρώσουν την ίδια παράβαση για δεύτερη φορά, είτε να αποδείξουν ότι δεν είναι … ελέφαντες! 

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το τέλος του 2012 έχουν σταλεί 16500 ειδοποιητήρια σε συμπολίτες μας που αφορούν σε πρόστιμα και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία. 

Σημειώνεται, ότι πριν από αρκετούς μήνες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα Οικονομικά κ. Νίκος Τσουκαλάς είχε πει στην Οικονομική επιτροπή ότι θα στέλνονταν περίπου 20 χιλιάδες επιστολές προς συμπολίτες μας για πρόστιμα τα οποία δεν μπορούν να παραγραφούν πριν την εικοσαετία. 

Όμως μετά από…πυροβολισμό εγγράφων από το Ελεγκτικό συνέδριο και γενικά για τον έλεγχο των εσόδων, ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώσουν καταρχήν τους πολίτες, διευκρινίζοντας ότι οι ατομικές ειδοποιήσεις έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεύτερον είναι σαν όχληση προς τους παραβάτες και πολίτες οι οποίοι όφειλαν να είχαν εξοφλήσει αυτές τις παραβάσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Οι ατομικές ειδοποιήσεις εκτυπώθηκαν και έγινε η σύμπτυξη όλων αυτών των κλήσεων τον Σεπτέμβριο, ο όγκος όμως ήταν τέτοιος που δεν επετράπη, απ’ ό,τι φαίνεται, και στα ΕΛΤΑ και στο Δήμο να γίνουν γρηγορότερα οι ενέργειες ώστε τουλάχιστον να μην έρθουν μέσα στις γιορτές, όπως και έγινε. Σε κάθε περίπτωση η τακτοποίηση των οφειλών αυτών θα πρέπει να γίνει από τους πολίτες μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου στο Δήμο της Ρόδο
υ.
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου