Καταδίωξη στους δρόμους της Ρόδου

Με μια εντυπωσιακή επιχείρηση άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και περιπολούν στους δρόμους της Ρόδου σε 24ωρη βάση κατάφεραν να...
εντοπίσουν, να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον έναν από τους δύο διαρρήκτες που προχθές το απόγευμα επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία στην πόλη της Ρόδου. 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 25χρονος Αλβανός ενώ αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής του. Από κοινού προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία στην πόλη της Ρόδου αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που τους καταδίωξε και ειδοποίησε και την αστυνομία. 
Ο ένας κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο δεύτερος έπειτα από καταδίωξη των ανδρών της ΔΙΑΣ εντοπίστηκε και συνελήφθη. 

Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι είχαν προηγηθεί άλλες 2 διαρρήξεις στο νησί μας από την ίδια… παρέα. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πάντως, ότι συνελήφθη στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής του, για «απόπειρα», «συναυτουργία» και «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» 
Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη της Ρόδου, οι δυο κατηγορούμενοι προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, αλλά έγιναν αντιληπτοί και διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 
ʼμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι ύστερα από αναζητήσεις στην γύρω περιοχή εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο. 

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα (όπως κινητά τηλέφωνα, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ρολόγια χειρός, κοσμήματα κ.α.) καθώς και το χρηματικό ποσό των 136 ευρώ, τα οποία όπως διαπιστώθηκε προέρχονταν από διαρρήξεις οικιών. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικούς ρόλους (τσιλιαδόρος-μπουκαδόρος) διέπραξαν τις ακόλουθες διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα: 

Στις 28-12-2012 απογευματινές ώρες διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα 
Στις 29 προς 30-12-2012 διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα 
Στις 31-12-2012 απογευματινές ώρες διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα 

Τα κλεμμένα αντικείμενα και κοσμήματα που βρέθηκαν, αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ μέρος των υπολοίπων κατασχεθέντων φυλάσσεται και ερευνάται η προέλευσή τους. 

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη και τον παραπέμψε στον κ. Ανακριτή.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου