Ισχυρή έκρηξη διέλυσε διαμέρισμα και τα απέναντι σπίτια (Φωτο)


Αστυνομία και Πυροσβεστική κάνουν λόγο για μια περίεργη υπόθεση. Βρέθηκαν μικρές φιάλες με ασετόν και ασετιλίνη, καθώς και κολλητικές ταινίες... Παράθυρα και μπαλκονόπορτες στην απέναντι πολυκατοικία θρυμματίσθηκαν. Έντρομοι οι ένοικοι αναπτύσσουν διάφορες εκδοχές
Από θαύμα δεν προκλήθηκαν ανθρώπινα θύματα εξ αιτίας μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στην οδό Τελχινών στο Καρακόνερο. Από την έκρηξη καταστράφηκαν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στο διαμέρισμα, διαλύθηκε η κεντρική είσοδος και η μπαλκονόπορτα, ενώ το ωστικό κύμα χτύπησε και το ισόγειο της απέναντι πολυκατοικίας διαλύοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ξηλώθηκαν ακόμα και σοβάδες από μια άλλη απέναντι πολυκατοικία.
Η κουζίνα σηκώθηκε στον αέρα. Είναι τοπιθανότερο σημείο πρόκλησης της έκρηξης

Η έκρηξη προκλήθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος και ήταν τόσο ισχυρή που πέρασε στο διπλανό υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και την αποθήκη, διαλύοντας τα πάντα.
Σακούλες με διάφορα αντικείμενα και κολλητικές ταινίες με την ένδειξη "εύθραστον". Και ο πάγκος διαλυμένος

Ο ένοικος του διαμερίσματος, ένας ελληνοαυστραλός 25 ετών, σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με λίγα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια.
Τα κλινοσκεπάσματα του κρεβατιού έγιναν ένας σωρός από το ωστικό κύμα

Τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η Αστυνομία χαρακτηρίζουν την έκρηξη ως πολύ περίεργη, δεδομένου ότι στο διαμέρισμα βρέθηκαν μικρές φιάλες γεμάτες με ασετόν, καθώς και άλλες φιάλες με άγνωστο υλικό. Επίσης βρέθηκαν 4 ρολά κολλητικής ταινίας και διάφορα καλώδια. Όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε συνεργασία με την Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια να διευκρινισθεί σε τί μπορούσε να τα χρησιμοποιεί ο ένοικος του διαμερίσματος, αλλά κυρίως να διαλευκάνουν ποιά σχέση μπορεί να έχουν με την ισχυρή έκρηξη.
Ο 25χρονος ελληνοαυστραλός διέμενε στο Φαληράκι και μετακόμισε στην οδό Τελχινών πρόσφατα και είχε δηλώσει τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος ότι κατάγεται από το Γεννάδι και ήρθε για τουρισμό. Κατά μία πληροφορία βρέθηκε και μία μικρή φιάλη με ασετιλίνη. Από την Πυροσβεστική αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να προκλήθηκε μια τόσο μεγάλη έκρηξη από κάποιο γκαζάκι, που άλλωστε δεν βρέθηκε μέσα στα συντρίμια.
Βαλίτσα με καλώδια και διάφορα άλλα αντικείμενα. Άνοιξε από την έκρηξη

Ο ελληνοαυστραλός στην πρώτη κατάθεσή του είπε ότι όταν έγινε η έκρηξη το μεσημέρι ο ίδιος βρισκόταν στο κρεβάτι του, το στρώμα του οποίου βρέθηκε σχισμένο από το ωστικό κύμα και το ένα σιδερένιο πόδι ήταν σπασμένο. Σε μια τέτοια περίπτωση το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς προκλήθηκε η έκρηξη από μόνη της. Οι εκδοχές που εξετάζονται είναι πολλές και πολλές λεπτομέρειες δεν δίνονται ούτε από την Αστυνομία, ούτε από την Πυροσβεστική.
Ο εξωτερικός διάδρομος του διαμερίσματος. Τα αλουμίνια από τις πόρτες διαλυμένα πετάχτηκαν στον απέναντι τοίχο

Οι γείτονες τρόμαξαν από την έκρηξη, ειδικά οι ένοικοι των απέναντι διαμερισμάτων οι οποίοι ταρακουνήθηκαν και είδαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρά τους να θρυμματίζονται. Και φυσικά αναπτύσσουν τις δικές τους θεωρίες και εκδοχές.
rodosalarm.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου