Σφοδρή σύγκρουση για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές


Αντηλλάγησαν βαριές κουβέντες για εξυπηρέτηση συμφερόντων των πολυκαταστημάτων. Με αποχώρηση από τη Ν. Δ. απείλησε ο Βασ. Κορκίδης, που κάνει λόγο για «λουκέτα παντού»
Χαμός έγινε στο Υπουργείο Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα τη λειτουργία ή όχι των καταστημάτων και τις Κυριακές. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Υπουργού Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Θανάση Σκορδά, καταγγέλλοντας ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το σχέδιο που προωθείται από το Υπ. Ανάπτυξης είναι η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίθεση και του εμπορικού κόσμου της Ρόδου.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ αντέδρασε έντονα στην προσωπική επίθεση, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αποχώρησε από την αίθουσα όπου πραγματοποιείτο ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της αγοράς για τον νέο αγορανομικό κώδικα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προτίθεται να στείλει σήμερα επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία θα δηλώνει την απόφασή του να παραιτηθεί από μέλος της Νέας Δημοκρατίας αν δεν αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη για τις Κυριακές.
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ περί εξυπηρέτησης συμφερόντων τόνιζαν ότι "Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Γνωρίζουμε λοιπόν όλοι ποιοι εξυπηρετούν συμφέροντα"
Σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το «μπαλάκι» των Κυριακών
Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εμφανίζεται να είναι αμετακίνητη στην λειτουργία των καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ όλες τις Κυριακές του χρόνου, αν και τον τελικό λόγο επί της συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου θα έχουν τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
Άποψη των εμπόρων είναι ότι τα πολυκαταστήματα θα σπεύσουν να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης του υπουργείου να περιορίσει την Κυριακάτικη λειτουργία μόνο στα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ, και επικαλούμενα λόγους ανταγωνισμού, να πετύχουν πλήρη απελευθέρωση για όλους.
capital.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου