Σε στενωπό με τον φόβο λουκέτου βρίσκεται η ΡΟΔΑ


Οι οδηγοί σταματούν να κάνουν τους εισπράκτορες λόγω κατάργησης επιδόματος, ο στόλος είναι πεπαλαιωμένος και από τα 35 λεωφορεία είναι χαλασμένα τα 25. Στα 21 άτομα «έπεσε» το προσωπικό..
Σε στενωπό βρίσκεται η Δημοτική Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ και όπως όλα δείχνουν το μέλλον της δεν προοιωνίζεται ρόδινο. Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία της επιχείρησης και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου Μανώλης Κοντουδάκης, «τα δύο τελευταία χρόνια η Επιχείρηση έχει αφεθεί στην τύχη της και η λειτουργία της στον αυτόματο πιλότο».
Ο διευθυντής της ΡΟΔΑ Φώτης Καραμανώλης δήλωσε στο Rodosalarm ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, αλλά όχι στον βαθμό που παρουσιάζονται από την πλευρά των εργαζομένων. Ένα από τα προβλήματα είναι η περικοπή ποσού 250 ευρώ μηνιαίως που εισέπρατταν μέχρι τώρα οι οδηγοί ως επίδομα ταμειακής μηχανής, δεδομένου ότι οι οδηγοί έκαναν ταυτόχρονα και χρέη εισπράκτορα.
Μετά την περικοπή του εν λόγω επιδόματος οι οδηγοί θα σταματήσουν να εκτελούν χρέη εισπράκτορα, δηλαδή να κόβουν εισιτήρια στους επιβάτες, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην εισπράττεται το αντίτιμο των εισιτηρίων.
Όπως δήλωσε ο κ. Καραμανώλης, αυτό το πρόβλημα είναι σοβαρό και απασχολεί τη διοίκηση της Επιχείρησης, διότι αν δεν βρεθεί λύση, η απώλεια εσόδων θα είναι μεγάλη.
Φαίνεται όμως ότι εξ ίσου σοβαρά είναι και τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού και των πεπαλαιωμένων λεωφορείων. Το προσωπικό έχει περιορισθεί σε 21 άτομα και από τα 35 λεωφορεία τα 25 βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών. Με βάση όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι βλέπουν μια δύσκολη τουριστική σεζόν, διότι αν δεν αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, η στενωπός θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη, χωρίς να αποκλείεται να οδηγηθεί η επιχείρηση ακόμα και σε λουκέτο.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου