O Aρχάγγελος εκπέμπει S.O.S... Ακούει κανείς;

Οι Αρχαγγελίτες κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή που έκατσε στην καρέκλα ο δήμαρχος, Στάθης Κουσουρνάς και οι παράγοντές του, ότι το περήφανο χωριό τους δεν ήταν μέσα στο κάδρο των...
προτεραιοτήτων τους κι ας τους τίμησαν και με το παραπάνω με τους σταυρούς και την εμπιστοσύνη τους. 

Για τον Δήμαρχο ο Αρχάγγελος δεν άξιζε και δεν αξίζει, φαίνεται, να έχει καν χωρικό Αντιδήμαρχο. Ο Αρχάγγελος σήμερα είναι εγκαταλελειμμένος τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από τον ισόβιο αυτοκράτορα, Γιάννη Μαχαιρίδη και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα καθημερινά προβλήματα και τα κακώς κείμενα που κάνουν τους Αρχαγγελίτες να σκέπτονται ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 
Όμως, αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και κ. Περιφερειάρχα, στον Αρχάγγελο υπάρχουν καυτά ζητήματα που απαιτούν λύση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και θα απαριθμήσω μερικά από αυτά: 

1. Η κοίτη του ποταμού που περνάει μέσα από το χωριό θα πρέπει να εκβαθυνθεί, καθώς σε περίπτωση μεγάλης νεροποντής – και τέτοιες έχουμε πολλές τελευταία – υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος υπερχείλισης με συνέπεια οι παρακείμενες ιδιοκτησίες να έρχονται αντιμέτωπες με το φάσμα της απόλυτης καταστροφής. 

2. Είναι λαϊκή απαίτηση να δημιουργηθεί ΤΩΡΑ σταθμός βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει τις ανάγκες του χωριού. Σύμφωνα με τους κατοίκους μέχρι σήμερα αρκετές είναι οι περιπτώσεις απόρριψης αποβλήτων και λυμάτων στον ποταμό, τα οποία μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, ποτίζουν τα ζώα και τα φυτά του χωριού και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργούν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα δυσοσμίας που πλακώνει όλο το χωριό. 

3. Η παλιά χωματερή πρέπει να κλείσει. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι μέχρι σήμερα συνεχίζεται η απόρριψη πάσης φύσεως σκουπιδιών, εντός των οποίων συγκαταλέγονται και συσκευασίες αεροζόλ σπρέι τα οποία το καλοκαίρι με τη ζέστη εκρήγνυνται και εκτός του ότι εκλύουν στην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια που φθάνουν στο χωριό και σε συνδυασμό με τη δυσωδία των αποβλήτων και τον καύσωνα το πνίγουν. Εκτός των άλλων, από τη χωματερή κινδυνεύει η δημόσια υγεία, καθώς αιγοπρόβατα που ελευθεροβοσκούν, όπως αυτό της ένθετης φωτογραφίας, τρέφονται και από φυτά που βρίσκονται είτε μέσα είτε πλησίον της νοσογόνου χωματερής. Όταν τα αιγοπρόβατα αυτά καταλήξουν στο τραπέζι των Αρχαγγελιτών, αυτοί θα έχουν στο πιάτο τους ένα πρώτης τάξεως γκουρμέ βακτηριδίων και λαχταριστών μολυσμένων μπουκιών. 

4. Ο Αρχάγγελος παραδοσιακά και διαχρονικά βασιζόταν κυρίως στη γεωργική του οικονομία, αλλά και στην κτηνοτροφία του. Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών δρόμων είναι απροσπέλαστη ακόμη και από οχήματα 4Χ4 με συνέπεια να μην μπορούν οι νοικοκυραίοι να πάνε στις ιδιοκτησίες τους για να τις φροντίσουν και να τις εκμεταλλευτούν, κάτι που συνιστά βαρύτατο πλήγμα για την τοπική οικονομία. 

5. Στην περιοχή Αλώνια Αρχαγγέλου στο ύψος του ΟΑΕΔ υπάρχει ένα επικίνδυνο, αιμοδιψές πολυσύχναστο σταυροδρόμι – καρμανιόλα στο οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια 11 ψυχές !!! Οι οδηγοί που κατευθύνονται από Λίνδο προς Ρόδο μετά την διασταύρωση Αρχαγγέλου - Μαλώνας έχουν μπροστά τους μία δεξιά στροφή. Πάνω ακριβώς στην στροφή αυτή είναι το φονικό σταυροδρόμι. Οι οδηγοί που εξέρχονται από τον δρόμο αυτό του Αρχαγγέλου δεν έχουν καθόλου ορατότητα για το ποια αυτοκίνητα έρχονται από το ρεύμα προς Ρόδο και το κακό παραμονεύει ανά πάσα στιγμή. 

Στο σημείο πρέπει να τοποθετηθούν ΑΜΕΣΩΣ σηματοδότες. Ας αποδείξουν οι επαγγελματίες της πολιτικής ότι φανάρια, γέφυρες και τομές στη διαχωριστική λωρίδα της λεωφόρου Ρόδου - Λίνδου δεν γίνονται μόνο προς διευκόλυνση και μετά το πρόσταγμα μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και για την προστασία της ζωής μας και της ασφάλειας των συγκοινωνιών ! 

6. Είναι κρίμα κι άδικο ο Αρχάγγελος, ένα χωριό που έχει βγάλει και συνεχίζει να βγάζει λαμπρούς επιστήμονες και ανθρώπους που κοσμούν όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής της Ρόδου με την παρουσία τους, να στερείται μίας δημοτικής βιβλιοθήκης, όπου οι νέοι και οι νέες του θα μπορούσαν να μορφώνονται και να περνάνε γόνιμα και δημιουργικά τον χρόνο τους, απομακρυνόμενοι έτσι από πειρασμούς με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι στην εποχή μας όλοι οι συνομίληκοί τους. 

7. Αρχάγγελος, Στεγνά, Παραλία Τσαμπίκας : Οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας δεν ανταποκρίνονται στο ύψος του πολιτισμικού επιπέδου των Αρχαγγελιτών και στη στάθμη της ποιότητας ζωής που ένας Δήμος πρέπει να προσφέρει στους δημότες του. Γιατί παραμελείτε τους Αρχαγγελίτες ; 

Ο Αρχάγγελος εκπέμπει S.O.S. … Ακούει κανείς ;;;

ΗΛΙΑΣ Γ. ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου