Συνελήφθη για κλοπή 19χρονος

Από ηλεκτρονικούς υπολογιστές έως και τις … κάμερες ασφαλείας αφαίρεσε από το Κέντρο Ελπίδα, 19χρονος ο οποίος εντοπίστηκε από την...
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συνελήφθη και χθες καταδικάστηκε από το αυτόφωρο δικαστήριο σε φυλάκιση 2 μηνών με τριετή αναστολή. 

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, ο 19χρονος πρώτες πρωινές ώρες προχθές, διέρρηξε το Κέντρο Ελπίδα που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και αφαίρεσε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (μονάδα Η/Υ με οθόνη, DVD Player, αποκωδικοποιητή τηλεόρασης, κάμερες ασφαλείας, κ.α.). Οι κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του Κέντρου. 

Επιπλέον κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο δράστης, νωρίτερα την ίδια ημέρα στην πόλη της Ρόδου, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο στην συνέχεια εγκατέλειψε σε άλλο σημείο. Το δίκυκλο βρέθηκε και κατασχέθηκε προκείμενου να αποδοθεί στον δικαιούχο. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο. 

Ο 19χρονος χθες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο το οποίο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή. 

Κλοπές και στην Κάλυμνο 
Κατηγορούμενος για κλοπές συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς στην Κάλυμνο 22χρονος κάτοικος του νησιού. Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα ο νεαρός δράστης πλησίασε έξω από φροντιστήριο μία μητέρα που περίμενε να παραλάβει το παιδί της και της ζήτησε να αγοράσει ένα λαχνό που δήθεν εκείνος πουλούσε, για να τον ενισχύσει. Μόλις η κοπέλα έβγαλε το πορτοφόλι της και το άνοιξε προκειμένου να πάρει χρήματα για τον λαχνό, ο 22χρονος άρπαξε από μέσα ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. 

ʼμεσα κλήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν τον νεαρό αλλά και το 50ευρώ που είχε κλέψει. Τα χρήματα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην κοπέλα, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που έγινε διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος στις 02-03-2013 αφαίρεσε μέσα από αυτοκίνητο ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου