Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο

Συγκέντρωση στο νοσοκομείο διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου η ομάδα γυναικών Ρόδου μέλος της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας με...
αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. 

Η συγκέντρωση διοργανώνεται για να στηρίξει το αίτημα των γυναικών στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας, οι οποίες έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή όσων είναι ανασφάλιστες και άνεργες. 

Σημειώνεται ότι επί δύο ημέρες αντιπροσωπεία της ομάδας γυναικών Ρόδου κατέβαλε προσπάθειες ώστε να συναντήσει το διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου και να του επιδώσει εγγράφως το αίτημά της για τη διακοπή της πληρωμής εισιτηρίων και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και την καθιέρωση δωρεάν εξετάσεων για άντρες και γυναίκες που είναι ανασφάλιστοι και άνεργοι. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, επεδίωξε να συναντήσει τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Παπανικόλα Βασίλειο την Δευτέρα 4 Μαρτίου και την Τρίτη 5 Μαρτίου, προκειμένου να του επιδώσει αίτημα που αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας ,στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. 

Ο Διοικητής επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία των Γυναικών. Το αίτημα παρεδόθη σε υπηρεσιακούς παράγοντες για να τεθεί υπόψη του κ. Παπανικόλα. 
Καλούμε όλες τις γυναίκες να στηρίξουν έμπρακτα με την παρουσία τους το αίτημα την Παρασκευή 8 Μάρτη στις 8 π.μ.στο Νοσοκομείο Ρόδου. 

ΑΙΤΗΜΑ 
«Οι συνέπειες της απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας είναι αρνητικές για τα λαϊκά στρώματα, ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ για τις γυναίκες οι οποίες εκτός των υπολοίπων παροχών υγείας που χρήζουν όλοι, έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες υγείας οι οποίες προκύπτουν από τον κοινωνικό και βιολογικό τους ρόλο και την ανισότιμη θέση τους στην κοινωνία. 

Ασθένειες και επαγγελματικά νοσήματα γυναικών, Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (εξωσωματική), ετήσιο τσεκ απ γυναικολογικών εξετάσεων, εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας, ΑΜΕΑ και φροντίδα όλων των ατόμων της οικογένειας από την γυναίκα σε όλη της τη ζωή, λόγω έλλειψης δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών πρόνοιας. 

Ειδικότερα για ορισμένες εξετάσεις (μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, καρκινικός δείκτης, κολονοσκόπηση) εισάγονται περιοριστικά πλαφόν που συνδυάζουν την ηλικία και τον αριθμό εξετάσεων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Έτσι το τεστ Παπανικολάου που πριν χορηγούνταν δωρεάν από τα δημόσια νοσοκομεία, τώρα το κόστος του βαραίνει τα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι και εδώ προφανές ότι οι μάζες των ανασφάλιστων έχουν συγκεκριμένο κίνδυνο να μην μπορέσουν να έχουν ακόμα κι αυτές τις εξετάσεις. Δεν ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις τις οποίες έτσι κι αλλιώς έχουμε πληρώσει μέσω των εισφορών μας στα ασφαλιστικά ταμεία. Το «επίδομα τοκετού» έχει καταργηθεί. 

Εδώ και τρεις μήνες ο κανονισμός ορίζει πως το επίδομα των 900€ δικαιούνται μόνο οι γυναίκες που γεννούν στο σπίτι! Αλήθεια, για τι ποσοστό γυναικών μιλάμε, όταν στην ηλικία της αναπαραγωγής των γυναικών, το ποσοστό της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας ξεπερνά το 85% και σε ορισμένες περιπτώσεις το 95% ;;;;;!!!! 

Μαρτυρίες γυναικών στο νησί μας επιβεβαιώνουν ότι το θέμα αποτελεί βραχνά γι’ αυτές και τις οικογένειές τους καθώς καταφεύγουν σε δάνεια, εράνους και κουμπαράδες για να εξασφαλίσουν τα χρήματα για τη γέννα, χωρίς βεβαίως πάντα εξασφαλισμένα αποτελέσματα. 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, της 8 Μάρτη, η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε) σας καταθέτει αίτημα με το οποίο ζητά από το Νοσοκομείο σας την κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες άνεργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους χωρίς καμία προϋπόθεση». 

Η Διοικούσα Επιτροπή 
Ανδριανίδου Κατερίνα, 
Γραμματικοπούλου Αναστασία, 
Βιτουλαδίτη Κατερίνα, Μιχαηλίδη Ντέπη, 
Ξυνού Χρύσα, Ρεμπούλη Φλώρα». 
rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου