Αθωώθηκαν οι 22 κατηγορούμενοι του κλεισίματος του δρόμου στα Κολύμπια

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και οι 22 κατηγορούμενοι για το...
κλείσιμο τις γέφυρας του Λουτάνη στα Κολύμπια πριν από τέσσερα χρόνια, διαμαρτυρόμενοι για την μη επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο και έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Κώστα Σαρρή και Δημήτρη Γεωργά και απάλλαξε από την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών τους κατηγορουμένους. 

Αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος στην αγόρευσή του υπογράμμισε πως από την διαδικασία δεν διαφάνηκε να υπήρξε δόλος από πλευρά των κατηγορουμένων και ζήτησε την απαλλαγή τους. 

Για «προστασία της υγείας της τοπικής κοινωνίας» επεσήμαναν από την πλευρά τους οι δικηγόροι οι οποίοι χαρακτήρισαν «παράπλευρη απώλεια το προσωρινό κλείσιμο του δρόμου». 
Τελικά και οι 22 κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν από την κατηγορία. 

Αιτία για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη συνολικά 22 άτομα, αποτέλεσαν οι κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον Ιανουάριο του 2009 στην Εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου στο ύψος της γέφυρας Κολυμπίων, από κατοίκους του πρώην Δήμου Αρχαγγέλου, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την έλλειψη ασθενοφόρου και την ελλιπή επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου καθώς και για την ανεξέλεγκτη βοσκή στη περιοχή τους που πολλές φορές έχουν γίνει η αιτία να χαθούν συνάνθρωποί τους. 

Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις είχε ληφθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαγγέλου και έτσι στις 10 το πρωί της 9ης Ιανουαρίου 2009, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και περίπου 150 κάτοικοι του Δήμου Αρχαγγέλου, συναντήθηκαν όπως είχαν «υποσχεθεί» στη διασταύρωση των Κολυμπίων, με σκοπό να κλείσουν το δρόμο. 

Πράγματι μέσα σε λίγη ώρα με τη βοήθεια λεωφορείων του δήμου αλλά και αυτοκινήτων ιδιωτών η διέλευση οχημάτων και πεζών από τη γέφυρα του Λουτάνη προς Λίνδο αλλά και αντίθετα ήταν αδύνατη από κάθε δρόμο, αφού οι κάτοικοι μερίμνησαν ώστε να κλείσουν και όλους τους επαρχιακούς δρόμους που πηγαίνουν προς τα Κολύμπια περιφερειακά. 

ʼνδρες, γυναίκες ακόμη και μερικά παιδιά αλλά και ο παπάς της περιοχής, βρίσκονταν στο οδόφραγμα και κρατώντας μαύρες σημαίες διαμήνυσαν σε όσους τους επισκέπτονταν πως είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί έως ότου ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους. 

Κοντά στους ξεσηκωμένους κατοίκους για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους είχαν βρεθεί οι τότε εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, ενώ τους συγκεντρωμένους είχε επισκεφθεί και ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου. 

Ο δρόμος άνοιξε τελικά λίγες ώρες αργότερα για οδηγούς και πεζούς, αφού οι κάτοικοι «μετακόμισαν» τα οδοφράγματα τους λίγο πριν το δρόμο για τη Παναγία τη Τσαμπίκα τη «Ψηλή».
rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου