Συνεχίζει τις δράσεις της η “Ροδαυγή


Μία ακόμη δράση πραγματοποίησε με επιτυχία ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ», αυτή τη φορά σε...
συνεργασία με τον συνεταιρισμό ιδιοκτητών ραδιοταξί Ρόδου (ΣΥΜ.Π.Ε).

Έτσι προχθές με αφορμή τη γενική συνέλευση που είχαν, ο πρόεδρος του μεταφορικού συνεταιρισμού ιδιοκτητών ραδιοταξί Ρόδου κ. Τσαμπίκος Νεοφύτου, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει το σύλλογο ΡΟΔΑΥΓΗ, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τη δωρεά μυελού των οστών και βέβαια να τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν δότες. Έγινε σύντομη ενημέρωση από την ιατρό κ. Φρόσω Κουβίδη και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό δίνοντας 60 άτομα στοματικό επίχρισμα (σάλιο), όπου και έγιναν δότες μυελού των οστών.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η αντιπρόεδρος του συλλόγου «ΡΟΔΑΥΓΗ» κ. Ντίνα Μαχαιρίδη έκανε γνωστό πως μέχρι τώρα μόνο από το νησί μας έχουν ληφθεί και σταλεί 2.500 δείγματα, αριθμός αρκετά μεγάλος σε συνάρτηση με τον πληθυσμό, προσθέτοντας πως στόχος είναι να γίνει η Δωδεκάνησος πρώτη περιοχή στην Ελλάδα σε εθελοντές δότες. Η κ. Μαχαιρίδη τόνισε πως δυστυχώς ανάγκες υπάρχουν καθημερινά και για αυτό πρόκειται να εντείνουν τις δράσεις τους.

Έτσι με την πρώτη ευκαιρία θα επαναληφθεί η δράση με τους ιδιοκτήτες ταξί ώστε να συμμετάσχουν και περισσότερα μέλη, ενώ τον Απρίλη προγραμματίζεται να επισκεφθούν και την Κω από όπου και θα ξεκινήσουν καμπάνια ενημέρωσης και στα υπόλοιπα νησιά του νομού μας.

Η κ. Μαχαιρίδη επανέλαβε επίσης πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος της ΡΟΔΑΥΓΗΣ καταβάλλοντας το ποσό των 5 ευρώ (ετησίως), χρήματα τα οποία χρησιμοποιούνται ως βοήθεια σε δοκιμαζόμενες οικογένειες της περιοχής μας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΡΟΔΑΥΓΗΣ κ. Κατερίνα Μπούκλα δήλωσε «συνεχίζουμε την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας, αν και η συμμετοχή στις μέχρι τώρα δράσεις μας έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και τους ευχαριστούμε όλους πολύ για αυτό. Είναι η δύναμη που παίρνουμε για να συνεχίσουμε την προσπάθεια δίνοντας ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους που την χρειάζονται».





Συνεχίζει τις δράσεις της η “Ροδαυγή”
rodiaki.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου