Μοναδική πανελλήνια πρωτιά σε... μεγαβάτ είχε η Ρόδος

H μοναδική περιοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα η οποία είχε αύξηση στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στην διάρκεια της τελευταίας διετίας, σε ποσοστό...
μάλιστα της τάξης του 5%, ήταν η Ρόδος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, ο αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών κ. Απόστολος Γιοβάνης. 

Το γεγονός αυτό, όπως επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, φανερώνει σε μεγάλο βαθμό και την αγωνία των ίδιων των εκπροσώπων της ΔΕΗ σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο αντίστοιχα, για να προχωρήσουν άμεσα τα έργα που είναι απαραίτητα για την ομαλή ηλεκτροδότηση της Ρόδου. 

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ που βρέθηκαν στη Ρόδο τις τελευταίες μέρες, ξεκαθάρισαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η ΔΕΗ δεν έχει εγκαταλείψει καμία προσπάθεια δημιουργίας νέου εργοστασίου στη Ρόδο και ότι τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, αξίζει να σημειωθεί ότι χαρακτήρισε επιβεβλημένη την συγκεκριμένη συζήτηση για το ενεργειακό, όχι μόνο για τη Ρόδο αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά σε όλο το Νότιο Αιγαίο. Ο ίδιος διατύπωσε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα στους εκπροσώπους της ΔΕΗ που είχαν σχέση με τη δημιουργία υποσταθμού εντός της πόλεως Ρόδου, καθώς επίσης και την εμπλοκή του νέου εργοστασίου. 

Για τον υποσταθμό εντός της πόλεως, οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση κι ότι υπάρχουν αντίστοιχοι υποσταθμοί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. 

Οποιαδήποτε άλλη λύση θα επιβαρύνει ακόμα χειρότερα την πόλη. 
Για το νέο εργοστάσιο, διαβεβαίωσαν ότι μετά την απόρριψη της περιβαλλοντικής μελέτης, υπάρχει νέα. Κι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο πάρουν την σχετική έγκριση, τότε το 2015 θα υπάρχει νέο εργοστάσιο για τη Ρόδο. «Εύχομαι κατέληξε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι μηχανές της ΔΕΗ που βρίσκονται «παρκαρισμένες» στην Ελευσίνα, όταν θα τοποθετηθούν να είναι ακόμα σύγχρονες. 

Σε ό,τι αφορά το καύσιμο που θα χρησιμοποιείται, δηλώθηκε ότι θα είναι το πετρέλαιο γεγονός για το οποίο ασκήθηκε κριτική, καθώς μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν υγροποιημένο αέριο. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου