Έδωσε χαλκό για να προμηθευτεί χασίς

Έδωσε τριάντα κιλά χαλκό για να προμηθευτεί περίπου 100 γραμμάρια χασίς! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε χθες κατά την απολογία του ο...
46χρονος Αρχαγγελίτης που συνελήφθη μαζί με τον 48χρονο αδελφό του, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 

Στην κατοχή τους συνολικά εντοπίστηκαν 118 γραμμάρια κάνναβης και 12 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν. Σε βάρος των δύο αδελφών ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες απολογήθηκαν χθες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι ο μεν 46χρονος με εγγυοδοσία 1000 ευρώ και ο δε 48χρονος άνευ όρων. Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 9 Μαρτίου τα ξημερώματα από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι εντόπισαν στον Αρχάγγελο τους δύο άνδρες και τους έκαναν έλεγχο. 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας οι δράστες βρέθηκαν να κατέχουν συνολικά: 
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 117,6 γραμμαρίων 
• Δώδεκα (12) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Δημήτρη Ράπτη προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο δήλωσαν τοξικομανείς και μάλιστα εξαρτημένοι για τουλάχιστον 33 χρόνια από τα ναρκωτικά, τονίζοντας πως τις ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους τις είχαν προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση. Μάλιστα ο 46χρονος φέρεται να δήλωσε κατά την απολογία (ακόμη και προανακριτικά) ότι για να προμηθευτεί την ποσότητα της κάνναβης έδωσε σε άγνωστο Αλβανό τριάντα κιλά χαλκού! Σε ό,τι δε αφορά τα ναρκωτικά χάπια που κατείχε τα είχε προκειμένου να μπορεί να κοιμάται τα βράδια. 

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ μόνο στον 46χρονο επιβλήθηκε ο όρος της εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ. 
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. 
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου