Θέλουμε και εμείς μαγαζιά του δήμου!

Την άμεση αντίδραση των μικροπωλητών και του εκπροσώπου τους κ. Παντελή Κουκιαίνη, προκαλούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών...
αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο και τους χώρους που έχουν επιλεγεί να τοποθετηθούν στην πόλη της Ρόδου οι μικροπωλητές. 

Ο κ. Κουκιαίνης, σε δηλώσεις του στη «Ρ» υποστήριξε ότι ο χώρος που τους στέλνει ο δήμος (στην περιοχή Πλατανάκια) είναι αρχαιολογικός και κατά συνέπεια έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου. 

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι σε όλα τα προηγμένα κράτη του κόσμου, υπάρχει το υπαίθριο εμπόριο και κατά συνέπεια αυτό δεν μπορεί να στερηθεί από το νησί της Ρόδου. 
«Εμείς δεν τα βάζουμε με το σύνολο του εμπορικού κόσμου – σημείωσε ο ίδιος- έχουν κι αυτοί τις δυσκολίες τους, αλλά πολύ θα θέλαμε κι εμείς να ανοίξουν και για μας όπως και για όλους τους ροδίτες, οι διαδικασίες για να αποκτήσουμε καταστήματα μέσω του ΤΑΠΑ ή του ΒΑΚΟΥΦ και να φύγουμε από τους δρόμους που σήμερα είμαστε πλανόδιοι». Οι ίδιοι οι μικροπωλητές τέλος, σημειώνουν ότι επί 30 περίπου χρόνια όπου ασκούνταν υπαίθριο εμπόριο δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα δεδομένου όπως υποστήριξε ότι δεν πωλούν ομοειδή προϊόντα, με βάση τις άδειες καταστημάτων που υπάρχουν και λειτουργούν σε κοντινές περιοχές. 

Εμείς, κατέληξαν τέλος, κινηθήκαμε μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων και αυτό που ορίζουν οι νόμοι και δεν θέλουμε ούτε επιτρέπουμε και σε κανέναν να μας επιπλήττει γι’ αυτό”. 
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου