Προφυλακίστηκαν και οι άλλοι δύο τσιγγάνοι για τον ξυλοδαρμό

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους και άλλοι δύο αθίγγανοι που φέρονται να...
εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού του 27χρονου αστυνομικού. 

Οι δύο άνδρες ηλικίας 19 και 27 ετών αντίστοιχα, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Δημήτρη Ράπτη και Στέλιο Αλεξανδρή, όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο επεσήμαναν πως όλα έγιναν διότι ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος το οποίο προηγούμενα είχαν καταναλώσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα θλιβερό επεισόδιο για το οποίο έχουν μετανιώσει, έχουν ζητήσει συγνώμη αφού σε καμία περίπτωση δεν ήταν προσχεδιασμένο. 

Ειδικότερα, και οι δύο τόνισαν κατά την απολογία τους πως οδηγός στο αυτοκίνητο ήταν ο 19χρονος και συνεπιβάτες ο 27χρονος και ο 22χρονος που έχει ήδη προφυλακιστεί. Όλοι μαζί διασκέδασαν στον καταυλισμό στο Τσαΐρι καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών και όταν αυτά τελείωσαν, θέλησαν να προμηθευτούν και άλλα. 

Έτσι πήραν το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν ενώ αργότερα τους ακολούθησαν και οι άλλοι δύο ομόφυλοι τους ηλικίας 22 και 23 ετών. Στην πορεία ο 23χρονος προσπέρασε ένα γκρι αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου του έκανε παρατήρηση, όπως πληροφορήθηκαν στην συνέχεια, γιατί οδηγούσε επικίνδυνα. 

Ο 19χρονος δήλωσε ότι ακολουθούσε με μεγάλη ταχύτητα και όταν ξαφνικά είδε το αυτοκίνητο του ομόφυλου του να σταματάει, και θέλησε και εκείνος να κάνει το ίδιο, το όχημα χτύπησε στο κράσπεδο. 

Ο 19χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και αυτό έκανε στροφή 180ο καταλαμβάνοντας και τις δύο λωρίδες ενώ παρέσυρε – για μικρή απόσταση- και τον 23χρονο αθίγγανο. Ο ίδιος επεσήμανε πως η απειρία του στην οδήγηση και το γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος δεν τον βοήθησαν ώστε να ελέγξει μετά την πρόσκρουση με το κράσπεδο την πορεία του οχήματός του. 

Πάντως ο 19χρονος ξεκαθάρισε πως ουδεμία σχέση πέραν αυτού έχει με το επεισόδιο του ξυλοδαρμού, αντίθετα προσπαθούσε να συγκρατήσει τον 27χρονο και τον 22χρονο οι οποίοι δεν θα αντιδρούσαν έτσι αν δεν ήταν πιωμένοι. 

Αλλά και ο 27χρονος από τη πλευρά του αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, είπε ότι ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος, τους ισχυρισμούς του οποίου επιβεβαίωσε στην πλειοψηφία τους. 

Ο 27χρονος τόνισε ότι ήταν τόσο μεθυσμένοι που δεν κατάλαβαν γιατί ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και προκάλεσαν τις σωματικές βλάβες στον αστυνομικό. Ο ίδιος είπε πως αρχικά είχαν την εντύπωση πως ο αστυνομικός προσέβαλε τον 23χρονο ομόφυλό τους και τελείως παρορμητικά δημιούργησαν αυτό το θλιβερό επεισόδιο, στο οποίο όμως δεν συμμετείχε ο 19χρονος , αντίθετα εκείνος προσπάθησε να αποτραβήξει τον 22χρονο που έχει ήδη προφυλακιστεί και ο οποίος ήταν ο πρώτος που επιτέθηκε. 

Ο 27χρονος δήλωσε και αυτός από την πλευρά του μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη τονίζοντας ότι τίποτα δεν ήταν προσχεδιασμένο, αντίθετα από το πολύ αλκοόλ δεν ήξεραν τι έκαναν. 

Σε ότι αφορά το τζάμι του αυτοκινήτου που επέβαινε ο αστυνομικός ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι το έσπασε ο 22χρονος ενώ αρνήθηκε ότι χτύπησε το συγγενικό πρόσωπο του αστυνομικού. 

Ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτοί των δύο ανδρών δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση. 
Οι πέντε εμπλεκόμενοι ηλικίας 19, 22, 22, 23 και 27 ετών συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου 2013 το πρωί, στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, το απόγευμα της 18ης Μαρτίου, οι πέντε Ρομά επιβαίνοντες σε δυο διαφορετικά Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα ανοικτού τύπου και κινούμενοι επί της Εθνικής Οδού Ρόδου - Λίνδου, με αφορμή παρατήρηση που τους έγινε για την οδική τους συμπεριφορά, διέκοψαν την πορεία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ημεδαποί και συγκεκριμένα τρεις γυναίκες και ένας 28χρονος αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας. 

Στην συνέχεια, δυο από τους δράστες (ο 27χρονος και ο ένας 22χρονος) επιτέθηκαν απρόκλητα και χτύπησαν με τα χέρια τους τον αστυνομικό και μια γυναίκα, που είχαν εξέλθει από το όχημά τους, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημιές σε αυτό. 
Μετά την πράξη τους οι δράστες επιβιβάστηκαν εκ νέου στα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού και ύστερα από αναζητήσεις, την επόμενη μέρα το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, εντόπισαν και προσήγαγαν τους πέντε Ρομά, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου