Ξεκινούν από σήμερα οι πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο


Απο σήμερα 25 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι μαζικές πτήσεις τσάρτερ προς τη Ρόδο, ανοίγοντας έτσι την αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου στο νησί μας... 
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών στο αεροδρόμιο της Ρόδου, θα προσγειωθούν τρεις πτήσεις τσάρτερ, με τις οποίες θα μεταφερθούν περίπου 500 άτομα. 
Θα είναι οι πρώτοι τουρίστες της τουριστικής περιόδου 2013 που θα έρθουν μαζικά, με την κίνηση να αυξάνεται σταδιακά τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών στο αεροδρόμιο της Ρόδου, η πρώτη πτήση θα είναι της αεροπορικής εταιρίας Israir και θα προσγειωθεί στις 7.35 το πρωί προερχόμενη από το Ισραήλ. Η δεύτερη πτήση θα είναι της εταιρίας Arkia και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στις 8.40 το πρωί επίσης προερχόμενη από το Ισραήλ, ενώ η τρίτη πτήση θα είναι της εταιρίας Ryan air και θα προσγειωθεί στις 9.55 προερχόμενη από τη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι και πέρσι οι πρώτες μαζικές πτήσεις έφτασαν στο νησί μας στις 25 Μαρτίου και μάλιστα το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είχε ετοιμάσει υποδοχή προσφέροντας τοπικά γλυκά.

Η τουριστική κίνηση θα συνεχιστεί στα ίδια επίπεδα τις επόμενες μέρες, δηλαδή με μία ή δύο πτήσεις καθημερινά στο αεροδρόμιο, όμως σταδιακά θα αρχίσει να αυξάνεται από το τέλος Μαρτίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 30 Μαρτίου θα προσγειωθούν στο ΔΙΑΓΟΡΑΣ πέντε πτήσεις από την Αγγλία ενώ στις 7 Απριλίου θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου συνολικά δεκαπέντε πτήσεις από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος παρατηρείται μία αύξηση της τάξης του 15% στα slots δηλαδή στις χρονοθυρίδες των αεροπορικών εταιριών για τα αεροπλάνα τους γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ικανοποιητική θα είναι και η αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Την περσινή χρονιά οι απώλειες σταθεροποιήθηκαν στο 7,39% καθώς με τις πτήσεις τσάρτερ έφτασαν στο νησί μας 1.606.933 άτομα ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός των τουριστών έφτασαν το 1.735.164 άτομα.

Πάντως οι πρώτοι τουρίστες αλλά και όσοι θα τους ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες θα βρεθούν μπροστά σε μία αναπάντεχη έκπληξη καθώς από τις πρώτες εικόνες που θα αντικρύσουν μόλις έρθουν στο νησί θα είναι τα συνεργεία που εργάζονται στην περιοχή της Ιξιάς. Εδώ και μία εβδομάδα μηχανήματα εκσκαφής, φορτηγά, και εργάτες βρίσκονται επί της οδού Ρόδου-Καμείρου εκτελώντας εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ!.

Έχουν ήδη ξηλώσει και σκάψει όλο το πεζοδρόμιο από το παλιό Ιαλύσσιο μέχρι και το ξενοδοχείο Capsis και έπεται συνέχεια…Φυσικά αυτή η κατάσταση εκτός των άλλων δημιουργεί και κυκλοφοριακό πρόβλημα αφού η μία λωρίδα κυκλοφορίας καταλαμβάνεται από τα μηχανήματα.




Ξεκινούν από αύριο οι πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου