Οι ταξιτζήδες σήμερα στα κάγκελα του Πύργου των Αγγέλων


Πορεία διαμαρτυρίας κατά της Δημοτικής Αρχής για σκανδαλώδη χαριστική μεταχείριση των διώροφων ιδιωτών πούλμαν, που προκαλεί χάος και ζημιά στη ΡΟΔΑ
Έξω φρενών είναι οι ταξιτζήδες της Ρόδου με το Δήμο Ρόδου, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια δεν εδέησε να δώσει λύση στο πρόβλημα των τεσσάρων στάσεων που έχουν καθιερωθεί για τα διώροφα ιδιωτικά τουριστικά λεωφορεία, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ολόκληρο το τουριστικό κέντρο της πόλης.
Και είναι πράγματι γεγονός ότι ο Δήμος συμπεριφέρεται σκανδαλωδώς και προφανέστατα χαριστικά υπέρ των ιδιωτικών διώροφων τουριστικών λεωφορείων, κάτι που λειτουργεί και σε βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΡΟΔΑ. Γι’ αυτό και πολλοί κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, σε βάρος της λειτουργίας της πόλης, αλλά και της ΡΟΔΑ, η οποία υφίσταται μεγάλη οικονομική ζημία.
Ύστερα από τα παραπάνω η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί θα προχωρήσει αύριο σε πορεία διαμαρτυρίας και αν δεν δοθεί λύση, τότε θα υπάρξουν άλλες, δυναμικότερες, μορφές κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πορεία των ταξί θα ξεκινήσει αύριο στις 8.30 το πρωί από την κεντρική πιάτσα στο Μαντράκι, θα διασχίσει την πύλη Ελευθερίας, θα περάσει από την Κολώνα και θα καταλήξει στην Πύλη των Αγγέλων στο λιμάνι. Εκεί θα γίνει ανοιχτή λαϊκή συνέλευση και πιθανόν λήψη αποφάσεων για νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή δεν σταματήσει να ευνοεί σκανδαλωδώς τα διώροφα ιδιωτικά λεωφορεία, σε βάρος της εύρυθμης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Ο εμπαιγμός δύο ετών των αρμοδίων υπηρεσιών, για αλλαγή τεσσάρων στάσεων των ανοικτών διώροφων λεωφορείων, λόγω κυκλοφοριακού εμφράγματος – που όλοι οι πολίτες της Ρόδο το ζήσαμε- παρά την απόφαση- πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή των στάσεων αυτών στα αρμόδια υπουργεία μας αναγκάζει να πραγματοποιήσουμε προειδοποιητική πορεία διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου από τον κεντρικό σταθμό των ταξί στο Μαντράκι, έως την Πύλη των Αγγέλων του λιμανιού, όπου θα γίνει ομιλία από τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Θανάση Χατζηγεωργίου, για τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα και τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8:30 π.μ. από τον κεντρικό σταθμό».
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου