Δεν έχουν ακόμα δοθεί οι παραλίες

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια στους αρμοδίους του Δήμου της Ρόδου και ειδικά στις «Πηγές Καλλιθέας» που έχουν την ευθύνη, για το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, δεν...
έχουν παραχωρηθεί προς χρήση οι παραλίες και ενώ η σεζόν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής! 

Για το θέμα αυτό, μίλησε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος για τις παραλίες και Αντιπρόεδρος των «Πηγών» κ. Βασίλης Ψυλλάκης, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Εταιρία μας αλλά, μέχρι τώρα που μιλάμε, η παραχώρηση δεν έχει γίνει. Δεν ξέρω που οφείλεται. Μπορώ να σας πω, όμως, ότι η Εταιρία μας είναι έτοιμη σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό των παραλιών-έχει γίνει μελέτη ακόμα και για τις προμήθειες και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται οι παραλίες μας. Το πρόβλημα δημιουργείται στο ότι δεν έχει γίνει ακόμα η παραχώρηση». 

Όπως εξήγησε, ακόμη, ο ίδιος, τα πόστα που πρέπει να βγουν σε πλειστηριασμό φέτος για όλο το νησί ανέρχονται περίπου στα 800 συμβόλαια τα οποία για να γίνουν απαιτείται πάρα πολύς χρόνος και πρόκειται για ένα θέμα που τους προβληματίζει έντονα. Είπε, ακόμη, ότι, ως υπηρεσία, αυτό που έπρεπε να κάνουν το έκαναν. 

Το αίτημα έχει γίνει προς το Υπουργείο Οικονομικών που είναι και το αρμόδιο για την παραχώρηση των παραλιών, επίσης απαιτείται ΚΥΑ από αυτό και το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά, όπως είπε, μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει καμία παραχώρηση. Σημειώνεται ότι η διαδικασία προβλέπει ότι μόλις υπογραφεί η παραχώρηση των παραλιών προς το Δήμο, έρχεται το θέμα στο δ.σ., αυτό κάνει την αποδοχή και, στη συνέχεια, γίνεται η παραχώρηση στην Εταιρία. Ακολούθως, αυτή προχωράει στη διαδικασία της μίσθωσης όλων των πόστων που είναι διαθέσιμα (σ.σ. ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, καντίνες). «Επειδή ακούγονται διάφορα για το πως θα λειτουργήσουν φέτος οι παραλίες-φήμες είναι, βέβαια, αυτά-αλλά καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. 

Που πάει να πει ότι δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους αυτοί στην Αθήνα. Υπάρχουν παραλίες που, κατά την άποψή μου, ίσως και να χαθούν, όπως είναι η παραλία Αφάντου, λόγω του γκολφ. Και για τον λόγο αυτό περιμένουμε να δούμε, τελικά, τι γράφει μέσα η εγκύκλιος αυτή που θα μας στείλουν για να προχωρήσουμε και εμείς χωρίς προβλήματα», κατέληξε ο εντεταλμένος σύμβουλος. 
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου