Βαρύτατες διώξεις ασκήθηκαν για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ασκήθηκαν σε...
βάρος των αθίγγανων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού εν μέσω της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου. 

Ως γνωστό για την υπόθεση έχουν συλληφθεί από προχθές το πρωί πέντε αθίγγανοι ηλικίας 19, 27, 22, 23 και 22 ετών για τους οποίους και σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμπονται στην δικαιοσύνη. 
Χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος άσκησε σε βάρος των πέντε εμπλεκομένων συνολικά τρεις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και έξι σε βαθμό πλημμελήματος και συγκεκριμένα για τα εξής αδικήματα: 

• Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (για τους: 19χρονο, 27χρονο και τον πρώτο 22χρονο) 
• Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή (για τους: 19χρονο, 27χρονο και τον πρώτο 22χρονο) 
• Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (για τους: 19χρονο, 27χρονο και τον πρώτο 22χρονο) 
• Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών (και για τους πέντε) 
• Απείθεια (και για τους πέντε) 
• Φθορά ξένης περιουσίας (για τον πρώτο 22χρονο) 
• Εξύβριση (για τους: 19χρονο, 27χρονο και τον πρώτο 22χρονο) 
• Απειλή (για τους: 19χρονο, 27χρονο και τον πρώτο 22χρονο) 
• Μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας (για τον τελευταίο 22χρονο) 

Οι κατηγορούμενοι συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Δημήτρη Ράπτη ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ανακριτή Ρόδου προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 

Για το περιστατικό χθες εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΛ.ΑΣ. στην οποία αναφέρονται τα εξής: 
«Συνελήφθησαν χθες (19-03-2013) το πρωί, στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, πέντε (5) ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 19, 22, 22, 23 και 27 ετών), κατηγορούμενοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. 

Επιπλέον η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της στέρησης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. 

Ειδικότερα, προχθές (18-03-2013) το απόγευμα, οι πέντε Ρομά επιβαίνοντες σε δυο διαφορετικά Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα ανοικτού τύπου και κινούμενοι επί της Εθνικής Οδού Ρόδου - Λίνδου, με αφορμή παρατήρηση που τους έγινε για την οδική τους συμπεριφορά, διέκοψαν την πορεία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ημεδαποί και συγκεκριμένα τρεις γυναίκες και ένας 28χρονος αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας. 

Στην συνέχεια, δυο από τους δράστες (ο 27χρονος και ο ένας 22χρονος) επιτέθηκαν απρόκλητα και χτύπησαν με τα χέρια τους τον αστυνομικό και μια γυναίκα, που είχαν εξέλθει από το όχημά τους, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημίες σε αυτό. Μετά την πράξη τους οι δράστες επιβιβάστηκαν εκ νέου στα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού και ύστερα από αναζητήσεις, χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, εντόπισαν και προσήγαγαν τους πέντε Ρομά, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν».
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου