Σύγχρονα οχήματα στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ρόδου


Παρελήφθησαν σήμερα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου τα οχήματα (δύο αντλιοφόρα 4Χ4, ένα υδροφόρο και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό 6 τόνων) που...
προέκυψαν από τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού μέσα από πόρους του προγράμματος FRAMME / LIFE.
Τα οχήματα παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μιχ. Χριστοδούλου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:
Αύριο, στις 21 Μαρτίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δασών. Και ξέρουμε όλοι, μέσα από την πικρή πείρα που αποκτήσαμε από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, πόσο πολύτιμος, πόσο ανεκτίμητος πλούτος είναι το δάσος.
Η Ρόδος, ένας τόπος προικισμένος από τη φύση με μεγάλη ποικιλία στο περιβάλλον της – θαλάσσιο και υποθαλάσσιο, παραθαλάσσιο, δασικό – και στη ζωή που φιλοξενεί, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.
Σήμερα ο ενιαίος πια Δήμος Ρόδου, που αγκαλιάζει όλο το νησί, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, εν όψει και της αυριανής Ημέρας των Δασών, παρουσιάζει τους πρώτους καρπούς της συνεργασίας αυτής: τα οχήματα που προμηθεύτηκαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες μας με την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος FRAMME / LIFE…
dimos 2
… με την ευκαιρία θα ήθελα να επαναλάβω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Ρόδου καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ακόμα και υπερβαίνοντας τις δυνάμεις του, για τη διαφύλαξη και την προστασία του δασικού μας πλούτου και του μοναδικού περιβάλλοντος του νησιού μας.
Στη συνέχεια εξήγησε με δύο λόγια το σκοπό και τις δράσεις του προγράμματος FRAMME ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο κ. Γεράσιμος Αράπης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γαϊτανίδης.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου