Προφυλακίστηκε 45χρονος Ροδίτης για τη διακίνηση χασίς

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 45χρονος Ροδίτης που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση 400 γραμ. χασίς, ενώ..
σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 34χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενος του. 

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των εμπλεκομένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες ο 45χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Νικήτα Μπόλκα προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος δήλωσε πως η ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ισχυρισμός ο οποίος δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή, ιδίως εξαιτίας του ότι συνελήφθη στην αυλή του ΟΚΑΝΑ όπου υπάρχουν αρκετοί χρήστες, με αποτέλεσμα με σύμφωνη γνώμη να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. 

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και 34χρονος αλλοδαπός ο οποίος κρατείται προκειμένου σήμερα συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Δημήτρη Ράπτη να απολογηθεί στον ανακριτή. 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα τον 45χρονο. 

Έτσι στις 22 Απριλίου 2013 το απόγευμα οι άνδρες της Δίωξης εντόπισαν τον 45χρονο στον προαύλιο χώρο του ΟΚΑΝΑ. Μόλις ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς έριξε στο έδαφος μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6 γραμμαρίων. 

Στη συνέχεια η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του 45χρονου, όπου εκεί είχε κρυμμένη και τους παρέδωσε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 382 γραμμαρίων, μία άλλη συσκευασία με την ίδια ουσία βάρους 13 γραμμαρίων, ένα χάπι Vulbegal και 6 ναρκωτικά χάπια βουπρενορφίνη καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας. 

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες sim. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 45χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως την ποσότητα των ναρκωτικών την αγόρασε από τον 34χρονο Αλβανό στις 21 Απριλίου 2013 μετά από συνεννόηση που είχαν κάνει τηλεφωνικά. 

Ο ίδιος φέρεται να πρόσθεσε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που προμηθευόταν ναρκωτικά από τον αλλοδαπό, από τον οποίο και αγόρασε άλλες τρεις φορές, συνολική ποσότητα ενός κιλού περίπου, έναντι χρημάτων.

Σε ό,τι πάντως αφορά τον αλλοδαπό δεν έχει μιλήσει προανακριτικά και εξηγήσεις αναμένεται πλέον να δώσει στον ανακριτή.
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου