Μεγάλη Προσοχή ! Πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αλλά και των 20 ευρώ.


Τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα το σημερινό πρωινό πολλά είναι τα κρούσματα στην αγορά της Ρόδου με πλαστά χαρτονομίσματα...
Εμφανίζονται κυρίως χαρτονομίσματα  των 50 ευρώ αλλά και των 20 ευρώ. Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει όσο να ναι κάποια αναστάτωση στην αγορά της
Ρόδου, που ενώ αυτές τις ημέρες η κίνηση είναι αυξημένη πρέπει να έχουν το μυαλό τους το να μην εισπράξουν πλαστά χαρτονομίσματα...
Μεγάλη προσοχή πρέπει να υπάρχει στις χρηματικές συναλλαγές τόσο από τους  επαγγελματίες όσο και από τους πολίτες που στα χέρια τους πέφτουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αυτές τις ημέρες.
Έχει διασκορπιστεί μεγάλη παρτίδα με πλαστά χαρτονομίσματα. Οι ειδικοί λένε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να καταλάβει αν ένα χαρτονόμισμα είναι πλαστό:
1. Το χαρτονόμισμα πρέπει να έχει ανάγλυφη εκτύπωση στα αρχικά της ΕΚΤ, στις κολώνες του του αρχιτεκτονικού κτίσματος που αναπαρίσταται στο χαρτονόμισμα,  στην ονομαστική αξία. Όταν το ψηλαφίσει κάποιος με το χέρι καταλαβαίνει αν είναι ανάγλυφο ή όχι.
2. Βάζοντας το χαρτονόμισμα στο φως πρέπει κάποιος να διακρίνει το υδατογράφημα και να ιριδίζει, καθώς και την ταινία ενσωματωμένη μέσα στο χαρτονόμισμα η οποία αναγράφει πάνω της την αξία του.
3. Στην πίσω όψη των χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας,  κάτω δεξιά, υπάρχει  ο αριθμός της αξίας του χαρτονομίσματος, όπου, γυρίζοντας το υπό γωνία, αλλάζει χρώμα  από μωβ σε λαδί ή καφέ.
Σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις και αμφιβολίες για πλαστά χαρτονομίσματα παρακαλείστε να επικοινωνείτε με την τράπεζα σας ή το αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση και αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου