ʼΑνευ ουσίας οι συσκέψεις για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ζητά από τους εργαζόμενους στην περιοχή μας η γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, καθώς όπως υποστηρίζει οι συσκέψεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι άνευ ουσίας...
Στην ουσία αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των κινήσεων που έγιναν, εστιάζοντας τα πυρά της εναντίον των τοπικών αρχών για την αναποτελεσματικότητά τους, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τις εργασιακές σχέσεις. 

Ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο όμως το ΠΑΜΕ τις χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του επετειακές. Κάνει λόγο για συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ρίχνοντας το φταίξιμο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Μάλιστα επισημαίνει ότι η εργασιακή ειρήνη είναι απαίτηση των εργοδοτών και δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν αυταπάτες. 

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Απηύθμενη υποκρισία και αποπροσανατολισμός επικρατεί στις επιβαλλόμενες πλέον επετειακές συναντήσεις του ΕΚΡ και της Περιφέρειας ενόψει κάθε τουριστικής σεζόν, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την εργασιακή ειρήνη που απαιτούν τα αφεντικά, οι ξενοδόχοι. 

Συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και Τοπική Διοίκηση δούλεψαν σκληρά για να βρεθούν οι εργαζόμενοι απροετοίμαστοι σήμερα. 
Οι μεν αθωώνουν τους δε και οι δυο την κυβερνητική πολιτική , τον ανταγωνισμό, την ΕΕ, την ιδιοκτησία των μονοπωλίων. 

Ο περιφερειάρχης πάλεψε πραγματικά να περάσει καθεστώς Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Δηλ. εργαζόμενοι χωρίς συμβάσεις, χωρίς ωράρια, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ό,τι ακριβώς απαίτησαν οι μεγαλοξενοδόχοι. 

Προώθησε την μαθητεία στα ξενοδοχεία, τα σκλαβοπάζαρα των προγραμμάτων ανεργίας, κατάρτισης και τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας και υπηρεσιών. Δεσμεύτηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στη Σύρο, για την υλοποίηση των κατευθύνσεων της δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΕ στην Περιφέρεια, όπου οι όροι που επιβάλλονται πλέον για επενδύσεις μας οδηγούν σε νέες «Μανωλάδες». 

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά αυτό που κάνει και η ΓΣΕΕ με τους διαλόγους. Για άλλη μια φορά αφήνει τους εργαζόμενους να πιστεύουν ότι η εργασιακή ζούγκλα είναι αποτέλεσμα μη ελέγχων της κρατικής μηχανής και μερικών «κακών ξενοδόχων». Αθώα η Κυβέρνηση και οι Νόμοι της, Αθώα η Τοπική Διοίκηση, και μάλιστα πλασάρεται σαν συμπαραστάτης των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει και επιβάλλεται να βγάλουν συμπεράσματα και απ’αυτή τη σύμπραξη. 
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Με μαζική συμμετοχή και οργάνωση στα σωματεία, σύγκρουση στους τόπους δουλειάς για τα δικαιώματά τους, απομόνωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστών που λειτουργούν υπέρ της εργοδοσίας, κοινό μέτωπο με άλλους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα. 

Έλληνες και ξένοι , ενωμένοι σαν μια γροθιά, ν' αντιπαλέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά».

rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου