Επτάχρονος ψάρεψε καλαμάρι - γίγαντα στην περιοχή Κιοτάρι !


Καλαμάρι-γίγαντα βάρους 7 κιλών και 200 γραμμαρίων και συνολικού μήκους 1,52 γνωστό στους επιστήμονες ως Ommastrephes bartramii ή red Flxing squid (κόκκινο ιπτάμενο καλαμάρι) ψάρεψε...
την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Κιοτάρι πλησίον καταφυγίου ή Γαλόνι με καλαμαριέρα ο επτάχρονος junior ερασιτέχνης ψαράς Μιχαήλ Μπουλαφέντης με τη βοήθεια του πατέρα του Δημήτρη!

Παρόμοια καλαμάρια δεν έχουν αλιευθεί ξανά στην συγκεκριμένη περιοχή. Το συγκεκριμένο είδος καλαμάρι εξαπλώνονται στα υποτροπικά και εύκρατα νερά του Ατλαντικού και Ειρηνικού ωκεανού, αλλά και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πρόκειται για ένα είδος που ζει κυρίως στην ωκεάνια πελαγική ενότητα σε βάθη 300 έως 400 μέτρων πραγματοποιεί κατακόρυφες μετακινήσεις στην διάρκεια του 24ωρου δηλ. ανεβαίνει τη νύχτα για να τραφεί, ενώ στη διάρκεια της ημέρας παραμένει σε μεγάλα βάθη. Το είδος αυτό χαρακτηρίζεται για την μεγάλη ταχύτητά του στις μετακινήσεις του έχουν καταγραφεί ταχύτητες από 7 έως 19 χιλιόμετρα την ώρα.

Η τροφή του απαρτίζεται κυρίως από διαφορετικά είδη ψαριών της επιπελαγικής και μεσοπελαγικής ζώνης με διάφορα μαλάκια, γαρίδες κ.λπ. Το ιπτάμενο καλαμάρι αποτελεί τροφή για μεγάλους θηρευτές τόνους, ξιφίες, καρχαρίες, μεγάλα θαλασσοπούλια, δελφίνια, φώκιες, φάλαινες. Το συγκεκριμένο μαλάκιο έχει εμπορικό αλιευτικό ενδιαφέρον καθώς ψαρεύεται συστηματικά με δίχτυα και καλαμαριέρες σε διάφορες θάλασσες κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό.





Επτάχρονος ψάρεψε  καλαμάρι - γίγαντα!
rodiaki.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου