Λουκέτο την Τρίτη στα σχολεία


Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για να αποτρέψουν την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων του νησιού....
Το μαζικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στις 10 το πρωί.
Προχθές το βράδυ έγινε η γενική συνέλευση των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από 27 σχολεία της Ρόδου, όπου αποφασίστηκε την προσεχή Τρίτη να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού. Παράλληλα, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου και συλλαλητήριο προς την πλατεία του δημαρχιακού μεγάρου.
Πάντως, οι αντιδράσεις και οι φωνές διαμαρτυρίες για την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων αυξάνονται και πλέον οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί συγκρότησαν κοινό μέτωπο ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί το Yπουργείο Παιδείας για τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων και την κατάργηση οργανικών θέσεων που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της παιδείας στην περιοχή.
Όπως δήλωσε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ρόδου Κώστας Μουτσάκης την προσεχή Τρίτη και οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 8-11 π.μ ή από τις 11- 1μ.μ για να συμπαρασταθούν στον αγώνα που θα δώσουν οι γονείς και οι μαθητές ενάντια στις πολιτικές που θα γυρίσουν την παιδεία πίσω μια δεκαετία.
SAM_1449SAM_1448SAM_1463SAM_1489SAM_1464
«Δραστικές αντιδράσεις»
Να σημειωθεί ότι την προσεχή Τρίτη στις 7 μ.μ στο δημαρχιακό μέγαρο με πρωτοβουλία του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τον συντονισμό των περαιτέρω αντιδράσεων. Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ρόδου συγκαλεί αυτή τη σύσκεψη προκειμένου ο Δήμος να μπει μπροστάρης στον αγώνα για να μην υποβαθμιστεί η παιδεία στο νησί.
Σύμφωνα με τον κ. Μουτσάκη στην σύσκεψη της προσεχούς Τρίτης θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες και αποφάσεις για δραστικές κινητοποιήσεις, καθώς φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω από τον σχεδιασμό της για την συρρίκνωση των σχολικών μονάδων.
« Η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ με τον υφυπουργό Παιδείας απέβη άκαρπη, αφού ουσιαστικά δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση, όταν του ζητήθηκε να πάρει πίσω την εγκύκλιο για την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων», τόνισε ο κ. Μουτσάκης.
Η ανακοίνωση για την κινητοποίηση
Από τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή διοικητικών συμβουλίων από 27 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρόδου και πολλούς γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συλλογικής δράσης όλων των γονιών του νησιού μας. Συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε από το έγγραφο του Υπουργείου που παρουσιάζει τα σχολεία να λειτουργούν με « αυξημένη οργανικότητα, δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό»!Είναι προφανές ότι το Υπουργείο ετοιμάζεται να κάνει νέες συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων. Η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης ήταν ομόφωνη:Δεν θα επιτρέψουμε καμιά σύμπτυξη- συγχώνευση τμημάτων και σχολείων! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν εκπτώσεις με τη μόρφωση των παιδιών μας! Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να φτιάξουμε ακόμη πιο σύγχρονα δημόσια σχολεία με άρτια υλικοτεχνική υποδομή που να προσφέρουν στους μαθητές ολόπλευρη μόρφωση. Δεν θα γυρίσουμε πενήντα χρόνια πίσω, τότε που η μόρφωση ήταν προνόμιο των λίγων ,αυτών που το άντεχε η τσέπη τους. Δεν θα στοιβάξουμε τα παιδιά μας σε τριαντάρια – σαραντάρια τμήματα!Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την Τρίτη 23 Απριλίου εμείς οι γονείς να κλείσουμε τα σχολεία της Ρόδου! Καλούμε τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 10.00πμ στην Πλατεία Κύπρου και πορεία στο Δημαρχείο! Καλούμε τους συλλόγους Γονέων που δεν παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις! Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού να βρεθούν στο πλευρό μας. Γιατί παλεύοντας για τα παιδιά μας χτίζουμε το μέλλον μας!!1ο Δ.Σ. Ρόδου5ο Δ.Σ. Ρόδου6ο Δ.Σ. Ρόδου7ο Δ.Σ. Ρόδου10ο Δ.Σ. Ρόδου11ο Δ.Σ. Ρόδου12ο Δ.Σ. Ρόδου13ο Δ.Σ. Ρόδου14ο Δ.Σ. Ρόδου15ο Δ.Σ. Ρόδου17ο Δ.Σ. Ρόδου18ο Δ.Σ. Ρόδου1ο Δ.Σ. Καλυθιών2ο Δ.Σ. ΚαλυθιώνΔ.Σ. ΠαραδεισίουΔ.Σ. ΣορωνήςΔ.Σ. –Ν/Γ ΚοσκινούΔ.Σ. ΘεολόγουΔ.Σ. Ψίνθου1ο Ν/Γ ΚαλυθιώνΝ/Γ Παστίδας3ο Γυμνάσιο Ρόδου4ο Γυμνάσιο Ρόδου5ο Γυμνάσιο ΡόδουΓυμνάσιο Ιαλυσού1ο ΓΕΛ Βενετόκλειο3ο Λύκειο Ρόδου.
proodos.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου