Άδειασαν τα ταμεία της «ΡΟΔΑ»

Πόλεμος διαρκείας έχει ξεσπάσει μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στην Κοινωφελή Επιχείρηση Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ», με το ταμείο να καλείται να πληρώσει το ‘‘μάρμαρο’’, στο οποίο...
έχουν απομείνει μερικά ευρώ, αλλά και μία ζημιά αξίας άνω των 50.000 ευρώ.Ο καθορισμός αμοιβής των εργαζομένων βάσει του ενιαίου μισθολογίου, το αντάρτικο των υπαλλήλων, αλλά και η στάση της διοίκησης, οδηγεί την επιχείρηση σε οικονομικό μαρασμό.
Οι οδηγοί εδώ και καιρό σταμάτησαν να κόβουν εισιτήρια, πάνω από δέκα λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί, ο διαγωνισμός για την προμήθεια των ανταλλακτικών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η υπόσχεση περί εφαρμογής δρομολογίου express με προορισμό το αεροδρόμιο δεν υλοποιήθηκε, ενώ η επισκευή των στάσεων παρέμεινε στη σφαίρα της φαντασίας. Όλα αυτά και πολλά άλλα, οδήγησαν εργαζόμενους και διοίκηση σε ανοιχτή κόντρα.
«Μόνο με καλή συνεργασία μπορεί να λειτουργήσει σωστά η επιχείρηση», επισήμανε, μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ», ο διευθυντής της «ΡΟΔΑ» Φώτης Καραμανώλης, παραδεχόμενος πως «η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα». Το ήδη σοβαρό πρόβλημα επιβάρυνε η απόφαση των οδηγών να σταματήσουν την έκδοση εισιτηρίων, λόγω υπαγωγής τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Η «λευκή απεργία» των εργαζομένων φέρεται να προκάλεσε χρηματικές απώλειες άνω των 50.000 ευρώ στην επιχείρηση.
Ακινητοποιημένα λεωφορεία
Με την έγκριση του αναγκαίου προϋπολογισμού από τον Δήμο Ρόδου για την προμήθεια ανταλλακτικών από την επιχείρηση, η διοίκηση της «ΡΟΔΑ» προχώρησε τη διαδικασία του διαγωνισμού προκειμένου να κατατεθούν προσφορές και να αναδειχθεί μειοδότης. Στο πλαίσιο διενέργειας του διαγωνισμού κατατέθηκε μόλις μία προσφορά και αυτή αφορούσε μόνο μία μάρκα λεωφορείων. Για τις άλλες δύο προχώρησε η διαδικασία επανάληψής του, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων 10 ημερών.
Ενώ οι αρμόδιοι περιμένουν οι επιχειρηματίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ώστε να προμηθευτούν ανταλλακτικά για την επισκευή των λεωφορείων, 14 απ΄ αυτά παραμένουν ακινητοποιημένα. Ο στόλος της «ΡΟΔΑ» φέρεται να αριθμεί 37 οχήματα. Ο πρόεδρος των εργαζομένων της επιχείρησης Μανόλης Κουντουδάκης, φαίνεται να είχε διαφορετική άποψη για το θέμα και υποστηρίζει πως μόλις 10 λεωφορεία βρίσκονται σε λειτουργία.
Εισιτήρια και δρομολόγια
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της μη έκδοσης εισιτηρίων από οδηγούς της «ΡΟΔΑ», η διοίκηση της επιχείρησης έχει ήδη προχωρήσει στη διάθεση εισιτηρίων και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ρόδου, ενώ στην αρχή της εβδομάδας θα εκδοθεί και ανακοίνωση βάσει της οποίας θα απαγορεύεται οποιοσδήποτε επιβάτης να εισέλθει εντός των λεωφορείων χωρίς εισιτήριο. Τα εισιτήρια μπορούν να προμηθεύονται οι πελάτες από τα περίπτερα της Ρόδου.
Σε ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα, πρόβλημα φέρεται να έχει προκύψει στην διάθεση εισιτηρίων στην περιοχή του Φαληρακίου, αφού η διοίκηση και οι οδηγοί του ΚΤΕΛ υποστηρίζουν πως οι πελάτες θα εισέρχονται στα λεωφορεία τους, αγοράζοντας εισιτήρια της «ΡΟΔΑ». Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο διευθυντής της «ΡΟΔΑ» Φώτης Καραμανώλης έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους αρμοδίους, με τους οποίους αναμένεται να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση μέσα στην εβδομάδα.
Η αγανάκτηση των εργαζομένων
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη «ΡΟΔΑ» Μανόλης Κοντουδάκης, μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ», εξήγησε πως «δεν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο της επιχείρησης, πως οι συντηρήσεις των οχημάτων δεν προχωρούν, πως υπάρχει ζήτημα με την έκδοση των εισιτηρίων, αλλά και ότι ακόμη δεν έχουν προγραμματιστεί δρομολόγια για την περιοχή του Φαληρακίου».
«Σήμερα παραμένουν ακινητοποιημένα 14 λεωφορεία, ενώ σε λειτουργία βρίσκονται μόλις 10. Το ταμείο είναι άδειο και ακόμη δεν έχει καθοριστεί δρομολόγιο για το Φαλήράκι», είπε ο κ. Κοντουδάκης, ενώ πρόσθεσε πως «τουλάχιστον κινήθηκε η διαδικασία πρόσληψης 30 ατόμων».
Η «ΡΟΔΑ» θα προχωρήσει συγκεκριμένα, στην πρόσληψη 30 ατόμων, από τους οποίους οι 20 θα απασχοληθούν ως οδηγοί, οι 6 ως εκδότες εισιτηρίων και οι 4 ως μηχανικοί. Οι προσλήψεις θα έχουν 8μηνη διάρκεια.
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου