Καταγγελία για λαθροθηρία ελαφιών στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου


Kαλημέρα & καλή εβδομάδα!
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της σελίδας σας. Έχω να πω μερικά πράγματα και απευθύνομαι σε σας γιατί πιστεύω πως είστε οι μόνοι που μπορείτε να βοηθήσετε...

Ο πατέρας μου έχει χωράφια με ελιές στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Άγιος Ισίδωρος. Δυο φορές το χρόνο, το Νοέμβρη στο μάζεμα και το Μάρτη στο κλάδεμα-όργωμα πηγαίνω και γω μαζί του για να τον βοηθάω.
Σε πολλά χωράφια μας βλέπω πατημασιές από ελάφια και πλαστικά από σφαίρες κυνηγών. Η λαθροθηρία είναι κάτι που συνηθίζεται στα μέρη αυτά και είναι πραγματικά κρίμα. Έχει τύχει να δω πολλές φορές ελάφια να περνάνε από μπροστά μας, είναι πανέμορφα ζώα και πρέπει να υπάρχει σεβασμός, όχι μόνο στα ελάφια αλλά σε όλο το σύστημα εκεί (χλωρίδα, πανίδα) που υπέστη σοβαρό πρόβλημα μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
Πραγματικά δεν ήξερα που να απευθυνθώ, αλλά νομίζω πως κάτι πρέπει να γίνει γιατί αν συνεχιστεί αυτό, ο πληθυσμός των ελαφιών στην περιοχή αυτή θα μειωθεί δραματικά. Υπάρχει άνθρωπος που κατοικεί στο χωριό και λέει ανοιχτά ότι ο καταψύκτης του είναι γεμάτος με κρέας ελαφιού.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα επίσης που θέλω να γράψω σε σας. Στις ίδιες περιοχές τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη σε απομακρισμένα από το χωριό σημεία συναντούσαμε σκυλιά σκελετομένα σχεδόν που μάλλον παρατάνε κυνηγοί στη μέση του πουθενά και τα ζώα περιπλανιούνται δίχως τροφή & νερό μέχρι να ψοφήσουν.
Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαι στη διάθεσή σας.
Η καταγγελία έγινε στην O.F.E.R
rodosreport.


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου