Αθώοι κρίθηκαν δύο γνωστοί ιατροί της Ρόδου


Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισαν χθες δύο ιδιαίτερα γνωστοί ιατροί, με τον έναν να υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τον άλλο να διατηρεί δικό του ιατρείο... Οι ιατροί βρέθηκαν κατηγορούμενοι, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους η σύζυγος θανόντος, υποστηρίζοντας πως δεν ενήργησαν τα αναγκαία για να τον σώσουν.

Η σύζυγος του 44χρονου άνδρα που έφυγε από τη ζωή, υποστήριξε πως, μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο σύζυγός της, νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ένιωθε έντονο κοιλιακό πόνο και δυσφορία. Συμπτώματα για τα οποία ενημέρωσαν τους ιατρούς, αλλά δεν έδειξαν (όπως υποστήριξε) το απαραίτητο ενδιαφέρον.
Ο πρώτος κατηγορούμενος «είδε τον άνδρα μου τη Δευτέρα, ενώ η επέμβαση έγινε την Παρασκευή. Την Τετάρτη πήγα ξανά στο νοσοκομείο, γιατί πονούσε και τους έλεγε πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Την Παρασκευή πήγαμε ξανά για να βγάλει τα ράμματα, τους είπε πάλι ότι πονάει, αλλά μας έδιναν μόνο παυσίπονα. Έπηξε το αίμα του στους πνεύμονες, δεν μας έδωσαν αντιπηκτικό», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του θανόντος.
Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχθηκε πως οι δύο ιατροί έκαναν ότι ήταν δυνατό, προκειμένου να σωθεί ο 44χρονος άνδρας, ενώ ο δεύτερος προέκυψε πως δεν είχε και κάποια ουσιαστική εμπλοκή στην υπόθεση. Έτσι, ο Εισαγγελέας της έδρας Κωνσταντίνος Μπούτσικος, πρότεινε την αθώωσή τους, στην οποία πρόταση συμφώνησε και το προεδρείο.
Την υπόθεση χειρίστηκαν νομικά οι δικηγόροι Κώστας Σαρρής, Αναστάσιος Βαρέλης και Κωνσταντίνος Βαϊνάς.
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου