Τρέχει για τις παραλίες ο δήμος

Κατοστάρι πρέπει να «τρέξει» από εδώ και πίσω η Δημοτική Αρχή και ειδικά η Εταιρία της, «Πηγές Καλλιθέας», προκειμένου να κατορθώσει, έστω και...
με τη σεζόν να έχει ήδη μπει, να προετοιμάσει τις παραλίες και να εγκαταστήσει σ’ αυτές τους ομπρελάδες, λόγω της τραγικής καθυστέρησης της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), την οποία, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Εταιρίας, κ. Γιάννης Περδίκης, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη»! Καταρχήν, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, χθες, η αποδοχή της παραχώρησης των παραλιών του δημοσίου στο Δήμο και η εκχώρησή τους στην Εταιρία του, μειοψηφούντος του επικεφαλής της μικρότερης παράταξης κ. Δημήτρη Γάκη.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Περδίκης, ότι, δηλαδή, έτσι βιαστικά που είναι γραμμένη η ΚΥΑ, θα μπορούσε να εισηγηθεί στο δ.σ. τη μη αποδοχή των παραλιών αφού κανένας από τους ενδιαφερόμενους δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις. Ανέφερε, μάλιστα, ότι, βάσει των προβλεπομένων, ο εκπρόσωπος της Κτηματικής υπηρεσίας θα έχει αποφασιστικό λόγο στην τιμή και, μάλιστα, δικαίωμα να την αναπροσαρμόσει και έθεσε το ζήτημα πως θα διαφυλαχθεί η διαδικασία των δημοπρασιών. 

Σοβαρό πρόβλημα, επίσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, θα αποτελέσει και ο καθαρισμός των παραλιών αφού, όπως είπε, χαρακτηριστικά, και δύο εργολαβίες να βάλουν να δουλεύουν, θα χρειαστεί ένας μήνας! Για τον λόγο αυτό και χαρακτήρισε την ΚΥΑ απαράδεκτη, αναφέροντας ότι, όλο το προηγούμενο διάστημα, ασκούσαν πιέσεις προς τους αρμοδίους του Κέντρου ωστόσο η απάντηση ήταν ότι «δεν τους ενδιαφέρει». 

Ανέφερε, επίσης, στη συνέχεια, ότι για να λειτουργήσουν κανονικά οι παραλίες με τους ομπρελάδες, τους ενοικιαστές θαλασσίων μέσων αναψυχής και γενικά αυτούς που τις εκμεταλλεύονται, θα χρειαστεί τουλάχιστον ενάμιση μήνας, αφού θα πρέπει να ξεπεραστούν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που βάζει η ΚΥΑ. Πάντως, είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον κ. Παυλούς της ΚΥΔ ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι δεν θα αλλάξει τις τιμές. 

Εστίασε, ωστόσο, ο κ. Περδίκης, στο πόσο δύσκολο θα είναι για τους ενδιαφερόμενους να πληρώσουν το 70% που τους ζητείται πλέον! Επίσης, αναφέρθηκε στις παραλίες της ΕΤΑ, για τις οποίες υπάρχει η εκκρεμότητα με τα χρέη από πρώην Δήμους που ανέρχονται στα 50 χιλιάδες ευρώ. Ο Δήμος μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, ωστόσο υπάρχει τεχνικό κώλυμα από τον Επίτροπο επειδή δεν είχαν υπογραφεί συμβάσεις. Πρόκειται για τις παραλίες Τραουνού, Τσαμπίκα, Έλλη και ένα κομμάτι της Ιαλυσού.
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου