ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ YΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ – Αυστηρές συστάσεις προς τους ομπρελάδες

Οδηγίες προς τους ομπρελάδες και τους ιδιοκτήτες θαλασσίων σπορ που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του νησιού έδωσε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς...

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο, ο κ. Κουσουρνάς προέβη σε αυστηρές συστάσεις απέναντί τους με στόχο την επιβολή της τάξης και της νομιμότητας στη λειτουργία των παραλιών.
Ακόμη και στην ανάκληση των αδειών θα προχωρά ο δήμος Ρόδου σε περίπτωση που διαπιστωθεί, ότι οι ομπρελάδες και οι ιδιοκτήτες θαλασσίων σπορ δεν τηρούν τους όρους και τους προϋποθέσεις που θα προβλέπονται μέσα από τη σύμβαση που θα υπογράψουν με την εταιρεία «Πηγές Καλλιθέας Α.Ε».
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον δήμαρχο Ρόδου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τις παραλίες Βασίλης Ψυλλάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ροδίων Μπάμπης Ευθυμιάδης, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Κώστας Καστελοριζιός και εκπρόσωποι των ομπρελάδων από τη Ρόδο, την Ιαλυσό και το Φαληράκι καθώς και των ιδιοκτητών θαλασσίων σπορ.
Ο κ. Κουσουρνάς ξεκαθάρισε, ότι η δημοτική αρχή φέτος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της αυστηρότητας προκειμένου να μην δημιουργούνται «παρατράγουδα» στη λειτουργία των παραλιών που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού στα μάτια των τουριστών του.
«Επειδή σχεδόν ξεκίνησε η τουριστική σαιζόν πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για να μπορέσει η εταιρεία μας να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό και τον καθαρισμό των παραλιών. Στους εκπροσώπους των ομπρελάδων έγιναν συστάσεις για να είναι συμπεριφέρονται ως επαγγελματίες και να σέβονται τον τουρίστα, που από τη δική τους συμπεριφορά θα. Πρέπει να είναι καθαρές οι παραλίες, να φροντίζουν οι ίδιοι τους κοινόχρηστους χώρους των παραλιών, να φορούν στολή, να μην γίνεται άγρα πελατών και να μην γίνεται εκμετάλλευση από άλλους, όπως είναι οι μασέρ, που ενοχλούν τους πολίτες. Θέλουμε τα πόστα τους να τα επιτηρούν για να υπάρχει νομιμότητα», επισήμανε ο δήμαρχος.
Θα υπογραφούν 800 νέες συμβάσεις
Πάντως φέτος οι παραλίες θα παραχωρηθούν στους ομπρελάδες και στους ιδιοκτήτες των θαλασσίων σπορ για ένα χρόνο και μετά από τον πλειστηριασμό των θέσεων που θα γίνει από τις «Πηγές Καλλιθέας Α.Ε».Όπως εκτιμάται θα υπογραφούν 800 νέες συμβάσεις με τους ενδιαφερόμενους.
«Μέσα από τις νέες συμβάσεις που θα υπογράψουμε, θα υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται από όλους. Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή προστίμων που θα προβλέπονται, ενώ θα προχωρήσουμε ακόμη και στην ανάκληση αδειών. Δεν μπορεί κάποιοι κακοί επαγγελματίες να χαλούν τη συνολική εικόνα του νησιού. Είμαστε ευχαριστημένοι από κάποιες περιοχές και στις άλλες υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.
Να σημειωθεί ότι η ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών για την παραχώρηση των παραλιών στην Τ.Α εστάλη προχθές στο Δήμο Ρόδου που με τη σειρά του και μετά από σχετική απόφαση που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο, θα τις μεταβιβάσει στην εταιρεία «Πηγές Καλλιθέας Α.Ε».
Εξαιτίας όμως της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην έκδοση της κοινής ΚΥΑ η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα πάει πίσω χρονικά και σταδιακά οι ομπρελάδες θα πιάσουν δουλειά μέχρι το τέλος Μαΐου. «Βγήκε πριν από τρεις ημέρες η ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών που διέπει τους όρους και τους κανόνες της παραχώρησης των παραλιών προς τους δήμους. Επίσης, προβλέπει τους κανόνες που εμείς πρέπει να τηρήσουμε, για να τις παραχωρήσουμε σε ιδιώτες. Η απόφαση είναι αυστηρή καθώς προβλέπει εγγυητικές επιστολές και προκαταβολή του ενοικίου για να μην χάνει τα έσοδα το δημόσιο, ενώ προβλέπει στην όλη διαδικασία να συμμετέχει και ο εκπρόσωπος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ο οποίος μπορεί να ασκεί και βέτο. Η παραχώρηση των παραλιών θα γίνει για ένα χρόνο, καθώς η περίοδος είναι μεταβατική και θα εκδοθεί νέος νόμος εντός του χρόνου για τη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας», κατέληξε ο κ. Κουσουρνάς.
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου