Τελεσίγραφο Ευθυμιάδη για τις παρανομίες στην Παλιά Πόλη

Το τελευταίο «τελεσίγραφο» προς όσους δραστηριοποιούνται στη Μεσαιωνική Πόλη, τη Νέα Αγορά αλλά και τους μικροπωλητές...
απευθύνει ο πολιτικός προϊστάμενος του συνεργείου του Δήμου που θα επιλαμβάνεται των παραβάσεων των κανονισμών λειτουργίας των Μνημείων και της ευταξίας στην πόλη, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μπάμπης Ευθυμιάδης, μετά την προχθεσινή συνάντηση με τον Εισαγγελέα Ρόδου, κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο. 

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμιάδη, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από επιθυμία του κ. Εισαγγελέα αλλά και μετά από αίτημα δικό του που είχε να κάνει με την παρουσία Αντεισαγγελέα την ώρα των ελέγχων, που θα συνοδεύει δηλαδή το συνεργείο. 

Όπως δήλωσε, χθες, ο ίδιος, αυτό έχει να κάνει κυρίως με την εμφάνιση της πόλης της Ρόδου και όσα αρνητικά βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, τόνισε ότι ο κ. Εισαγγελέας έδειξε ότι είναι γνώστης όλων αυτών των προβλημάτων και της όλης κατάστασης. 

Όπως είπε, τους μίλησε και για τους μικροπωλητές αλλά κυρίως για την Παλιά Πόλη και δη για την άγρα πελατών, για την οποία, όμως, το συνεργείο δεν είναι αρμόδιο. 
Εστίασε, ακόμη, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στο σημείο εκείνο κουβέντιασαν για το τι είχε γίνει πέρυσι. 

Δηλαδή, ότι ενώ έβγαινε το συνεργείο, είχε μαζέψει πράγματα και είχε επιβάλει τάξη, όπως είπε, στη Νέα Αγορά και την Παλιά Πόλη, την επόμενη ημέρα οι παραβάτες μπορούσαν να πληρώνουν 136 ευρώ και να παίρνουν πίσω όλα τα πράγματα. 

«Αυτό έδειξε μία μη συντονισμένη προσπάθεια και μία όχι καλή γνώση το πως θα πρέπει να λειτουργήσει αυτό το συνεργείο. Κύρια οι καθυστερήσεις έγιναν πάνω σ’ αυτό γιατί θα έπρεπε να είμαστε καλυμμένοι νομικά αλλά και με τους Εισαγγελείς και σαν υπηρεσίες του Δήμου το πως θα καταφέρουμε αυτή όλη η συντονισμένη προσπάθεια να μην ξαναλειτουργήσει έτσι που να μην προσφέρει προς τον τουρισμό και προς τη σωστή κατεύθυνση της πόλης σε σχέση με τις παρανομίες», δήλωσε ο κ. Ευθυμιάδης. 

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνο που αποφασίστηκε είναι ότι θα καταρτιστεί μία λίστα στην οποία θα στηριχθούν, θα την υπογράφουν όλες οι υπηρεσίες και σ’ αυτήν θα καταγράφουν την παρανομία, τι αντικείμενα και εξοπλισμό έχουν μαζέψει, θα υπογράφεται από τον ίδιο, ως επικεφαλής του συνεργείου, τις Οικονομικές υπηρεσίες, τον Αντεισαγγελέα που θα τους συνοδεύει εκείνη την ημέρα και τη δημοτική αστυνομία. 

Αυτό, θα παραπέμπεται στις οικονομικές υπηρεσίες και, σύμφωνα με το νόμο, θα το αφήνουν τρεις μέρες εκεί μήπως κάποιος επιθυμεί να κάνει ένσταση. Εάν υπάρξει ένσταση, τότε πάει τακτική δικάσιμο, θα πρέπει να πληρώσει φύλαχτρα, παράβαση κτλ. και όταν θα γίνει το Δικαστήριο αυτό θα αποφανθεί εάν θα επιστραφούν τα πράγματα ή όχι. 

«ʼρα, αυτό δείχνει ότι θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούν», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αυτές τις ημέρες θα ενημερώσουν και τους ενδιαφερόμενους για αυτές τις αποφάσεις αφού από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τους ελέγχους. 
Το ίδιο και για τους μικροπωλητές, τους οποίους κάλεσε να συμμορφωθούν και είπε: 

«Δεν είναι…κακός ο Ευθυμιάδης, που συνεχίζουν να το λένε. Είναι ότι, επιτέλους, πρέπει να μπει μία τάξη σ’ αυτή την πόλη. Πρέπει η παραλιακή και το Νεώριο να δοθούν στους πολίτες και τους τουρίστες, είναι η βιτρίνα της πόλης, είναι είσοδος θαλασσίας οδού, άρα δεν μπορεί να υπάρχει αυτό…το καρακιτσαριό στην πόλη. Είναι ντροπή για μία πόλη σαν τη Ρόδο να έχει αυτή την εμφάνιση και να συνεχίζει και να λέμε ότι έχουμε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς»! 

Είπε, ακόμη: «Χωρίς ειδοποιήσεις, το συνεργείο θα βγαίνει, θα απομακρύνει τα πάντα και εν ανάγκη θα πρέπει να κλείσουν κάποιοι γιατί νομίζω ότι δεν αγαπάνε τη Ρόδο. Όσοι αγαπάνε τη Ρόδο θέλουν να τη δουν να λειτουργεί κόσμια, γιατί αυτό θέλει ο κόσμος, αυτό θέλουν οι κάτοικοι για να μπορέσουν να ζήσουν ήρεμα στην Παλιά Πόλη». 

Μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος γίνεται αποδέκτης πολλών καταγγελιών από κατοίκους ξένους που έχουν αγοράσει σπίτια στη Μεσαιωνική Πόλη και το έχουν μετανιώσει. 
Και κατέληξε λέγοντας: «Εάν κάποιος θέλει να πει ότι αγαπάει την πόλη, πρέπει να το αποδείξει και η απόδειξη είναι ότι πρέπει να τη σέβεται. Και τη Μεσαιωνική Πόλη αλλά πρέπει να σέβεται και τον τουρίστα που αφήνει τα χρήματά του για να ‘ρθει μέχρι εδώ και την υπόλοιπη κοινωνία»…
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254239&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου