Ο δήμαρχος έκλεισε την πόρτα στον εκπρόσωπο των τσιγγάνων

«Ανεπιθύμητος» θα είναι, από εδώ και στο εξής, στο Δήμο της Ρόδου, ο αρχηγός των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στυροκλέας, αφού τα όσα είπε χθες, μετά τη συνάντησή του με τον...
Δήμαρχο Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά, προκάλεσαν την “έκρηξη” του τελευταίου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να τον ξαναδεχθεί! 

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των τσιγγάνων ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Ρόδο, συναντήθηκε χθες με τον Δήμαρχο-σήμερα είπε ότι επιθυμεί να έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη-για το γνωστό θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ στο νησί. 

Μετά τη συνάντηση, λοιπόν, χθες το μεσημέρι, ο κ. Στυροκλέας, σε δηλώσεις του ανέφερε, καταρχήν, ότι ο Δήμαρχος του είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, τον διαβεβαίωσε ότι «όλα θα πάνε καλά» καθώς και ότι, στις προσεχείς ημέρες, θα γίνει μία συνάντηση στην Αποκεντρωμένη «για να δοθεί λύση, επιτέλους, στο καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά», όπως είπε. 

Στη συνέχεια, ο αρχηγός των τσιγγάνων ανέφερε ότι δεν έχει λόγια για να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο και δήλωσε ότι ευελπιστεί να δοθεί λύση το συντομότερο. 

«Ήρθε η ώρα για μεταστέγαση», δήλωσε και ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει πληροφορίες για προβλήματα εδώ και έξι μήνες και πιστεύει ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες στη συνάντηση αυτή που θα γίνει, όλοι μαζί οι αρμόδιοι, θα μπορέσουν να δώσουν λύση, «για το καλό όλων μας». 

Ερωτηθείς, όμως, στη συνέχεια για ποια περιοχή μιλάει, ανέφερε για αεροδρόμιο (σ.σ. μάλλον των Μαριτσών) και τις Καλυθιές και είπε, μάλιστα, ότι εδώ και χρόνια οι Δήμαρχοι της περιοχής τους αντιμετωπίζουν ως δεύτερης διαλογής και με ρατσισμό. 

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν θέλουν οι Δήμαρχοι-θα το πω ξεκάθαρα-να γίνει οικισμός, οποιοδήποτε μέρος και αν προτείνει ο κ. Περιφερειάρχης. 

Αλλά, θα δηλώσω ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις: Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, γνωρίζει από το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα ότι είναι απόφασή του να εκτελέσει το νόμο και να επιλέξει οποιοδήποτε χώρο κρίνει ότι είναι κατάλληλος για τον οικισμό». 

Είπε, επίσης, ότι εδώ και πολλά χρόνια, από το 1987, τους μετακομίζουν από τον ένα χώρο στον άλλο αλλά δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. 

Μάλιστα, είπε ότι θα τον αναγκάσουν να προβεί σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πως αντιμετωπίζουν τους ομόφυλούς του στην Ελλάδα που, όπως είπε, έχει καταδικαστεί για τα προγράμματα και τα δικαιώματα των ΡΟΜΑ και του ζητούν να το επιβεβαιώσει εγγράφως. 

Κλείνοντας, κάλεσε όλους να υποδείξουν χώρο και τόνισε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να απομακρυνθούν οι τσιγγάνοι από τη Ρόδο». Ανέφερε, ακόμη, ότι εδώ και πέντε μήνες έχουν να καθαρίσουν τον καταυλισμό ενώ για την καύση καλωδίων είπε ότι όταν κάποιος παρανομεί δεν πρέπει να κατηγορείται όλη η φυλή των ΡΟΜΑ. Επίσης, είπε ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια αυτά που λένε ότι τους βοηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες. 
Έξαλλος ο Δήμαρχος! 

Ήταν, όμως, η αναφορά του κ. Στυροκλέα σε συγκεκριμένες περιοχές, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου ο οποίος το διέψευσε κατηγορηματικά και δήλωσε: «Είναι αναξιόπιστος, ψεύτης και δεν πρόκειται να τον ξαναδεχτώ»! 

Όπως είπε ο κ. Κουσουρνάς, εκείνο που τους ζήτησε είναι να μην κάνουν παρανομίες και να μην καίνε καλώδια. «Εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε», είπε και παρέπεμψε στην Επιτροπή που έχει συσταθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να επιληφθεί του θέματος.
rodiaki. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου