Το πρώτο Dance Flash Mob στη Ρόδο είναι γεγονός ! Φωτογραφίες & Video


Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Ροδίτες και αρκετούς από τους τουρίστες μας το Σάββατο το μεσημέρι στην πλατεία Κύπρου στην Ρόδο. Εκεί που όλα ήταν φυσιολογικά, ξαφνικά από ένα..
σταθμευμένο όχημα άρχισε σε δυνατή ένταση να παίζεται μουσική και κάποιες νεαρές κοπέλες που βρισκόταν εκεί άρχισαν να χορεύουν ρυθμικά.

Στην αρχή ήταν δυο, μετά έγιναν τέσσερις και σε μερικά δευτερόλεπτα έγιναν πολύ περισσότερα άτομα, αγόρια και κορίτσια που χόρευαν στον ίδιο ρυθμό προκαλώντας στην αρχή έκπληξη και μετά μια ευχάριστη αντίδραση από τους διερχομένους οι όποιοι σταμάτησαν για να απολαύουν το θέαμα. Αρκετοί τουρίστες φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν το γεγονός που για ένα μικρό χρονικό διάστημα έδωσε μια πολύ ευχάριστη νότα στην πλατεία .

Αυτοί που χόρεψαν δεν ήταν άλλοι από νεαρά άτομα από το Άφαντου οι οποίοι και μετά από εξάσκηση ημερών υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Νατάσας Χριστοφη, έμαθαν τον χορό και τον παρουσίασαν στην πλατεία Κύπρου. Με τον τρόπο τους αυτό η νεολαία μας έστειλε και ένα μήνυμα ότι στους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς που ζούμε υπάρχουν αισθήματα αισιοδοξίας στους νέους μας που το εκδηλώνουν και μέσα από τον χορό τους.

Τι είναι όμως το flash dance mob το οποίο άρχισε στην Αμερική to 2003 και διαδόθηκε και σε διαφορές χώρες μεταξύ άλλων της Ευρώπης?

Το flash mob είναι μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είναι συνεννοημένοι και συγκεντρώνονται ξαφνικά σε ένα δημόσιο χώρο, και εκτελούν μια ασυνήθιστη πράξη συνήθως είναι ένας χορός για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Τα μέλη οργανώνονται και ενημερώνονται μεταξύ τους μέσω των τηλεπικοινωνιών και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Κύριος σκοπός του Flash dance mob είναι να δημιουργήσει , απότομα και από το πουθενά, μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στους γύρω παρευρισκόμενους σε δημοσίους χώρους στέλνοντας και κάποιο μήνυμα. Τα μέλη του γκρουπ αρχίζουν ξαφνικά να χορεύουν, στην αρχή μερικά και σιγά – σιγά αυξάνονται μέχρι που στο τέλος χορεύουν όλα και στον ίδιο χορευτικό ρυθμό.

Το flash dance mob που παρουσιάστηκε στην πλατεία Κύπρου από τους νέους του Άφαντου είναι το πρώτο που διοργανώνετε στην Ρόδο. Όπως μας δήλωσε η πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης η Χορογράφος Νατάσα Χριστοφη, αυτό είναι μονό η αρχή. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες ευχάριστες εκδηλώσεις από την ομάδα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΦΑΝΤΟΥ»


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου